Lesley
Lesley Love & Life 10 mei 2019

Waarom het helemaal niet erg is om ‘kieskeurig’ of ‘moeilijk’ te zijn

Voor ik mijn lief tegenkwam noemden mensen mij weleens ‘kieskeurig’ of ‘een moeilijke’. In tegenstelling tot de meesten heb ik dat nooit echt tegengesproken, al heb ik ook nooit gesnapt waarom dat dan per se zo erg is. 

In een interview met Wim Slabbinck – de seksuoloog van dienst in ‘Blind Getrouwd’- las ik ooit: “Je kunt niet én keigoeie seks hebben én een superknappe partner én veel hobby’s delen en veel en goed met elkaar kunnen praten.” Wel, Wim, dat is exact wat ik wél wil, en als dat niet gaat, dan hoeft het voor mij niet.

Voor mensen mij a) onrealistisch, b) oppervlakkig, c) veeleisend of d) all the above vinden, wil ik even verduidelijken wat ik daarmee bedoel. Keigoeie seks is voor iedereen anders en als je tevreden bent met je seksleven, bedoel ik niet dat je ineens wild and crazy moet beginnen doen, maar als ik ergens niet tevreden over ben, waarom zou ik er dan genoegen mee moeten nemen?

kieskeurig

En met een superknappe partner bedoel ik niet dat je alleen Abercrombie-boys naar rechts moet swipen. Hij moet niet per se superknap zíjn, maar ik wil hem wel graag superknap vinden. Als je je eigen lief niet aantrekkelijk vindt, kun je puntje één inderdaad ook al wel vergeten, ja.

Hobby’s delen: oké, nee, niet per se. Maar ik wil wel wederzijdse interesse in wat de ander doet en waar hij mee bezig is. En als je niet veel en goed met elkaar kunt praten, waar ben je dan eigenlijk mee bezig?

Bovendien heb ik de indruk dat enkel de mensen die effectief alles hebben zoiets zeggen. Ik kan me niet voorstellen dat de knappe therapeut genoegen neemt met slechte seks en een trol met wie hij niet goed kan praten. Ik heb een vriendin met een razendknap lief die zegt dat het uiterlijk er niet toedoet. Je lief zal vast heel tof zijn, maar het helpt dat je geen zak over zijn hoofd moet trekken, girlfriend.

kieskeurig

Van een andere vriendin heb ik dan weer de indruk dat ze sinds het begin van haar relatie nooit echt head over heels is geweest. En ik snap met de beste wil van de wereld niet hoe je in een relatie kunt stappen als je niet schijteverliefd bent en je lief de hele tijd de kleren van zijn lijf wilt rukken.

Die fase is sowieso al snel genoeg voorbij, dus dan kun je er maar beter van genieten while it lasts. Als ik in het begin al niet van mijn sokken word geblazen, dan hoeft het voor mij niet.

Ik snap het uitgangspunt, hoor. Mensen zijn veeleisend en staan zichzelf daardoor in de weg. Maar het gaat hier wel om degene met wie je verondersteld wordt de rest van je leven te spenderen. Mag je dan niet een beetje veeleisend zijn? Dus ja, misschien ben ik dan toch ‘moeilijk’, zoals iedereen zegt. Ik wil namelijk wél alles, en daar ga ik me niet voor verontschuldigen.

Nog vier dingen die singles vreselijk vinden om te horen?

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Waarom het helemaal niet erg is om ‘kieskeurig’ of ‘moeilijk’ te zijn
Sluiten