Jutta
Jutta Travel 24 apr 2018

5 échte kastelen die je kunt boeken via Airbnb

Wacht je net als wij tot je de Lotto wint om een kasteel te kopen? Zeker doen, maar in de tussentijd kun je wel al eens een paar kastelen uittesten, gewoon via Airbnb. 

Op Airbnb vind je unieke plekken om te overnachten, dat schreven we al eerder. Onderstaande vijf kastelen zijn ook de moeite, wie weet kom je er je droomprins wel tegen!

Augill Castle, Cumbria, Engeland

Augill Castle staat bekend als het meest bezochte kasteel van Engeland. Het is nog relatief jong – zo’n 350 jaar -, maar heeft alles wat je van een kasteel verwacht. Denk aan torentjes en kantelen, gotische ramen, Tudor-lambrisering en hemelbedden. De tuin zou niet compleet zijn zonder de al even luxueuze tuinsuites en inpandige open haarden.

Hier een nachtje doorbrengen? Misschien toch even lief naar je pappie lachen, want een volledig verzorgd verblijf kost een kleine tienduizend dollar per nacht.

echte kastelen airbnb

Courcelles le Roi Castle, Beaulieu sur Loire, Frankrijk

Een absolute aanrader voor liefhebbers van rust, ruimte en geschiedenis en een stuk goedkoper dan Augill Castle. Op slechts een paar uur rijden van Parijs en Lyon, in de gemeente Beaulieu sur Loire, ligt het kasteel van Courcelles le Roi.

Het charmante karakter van dit kasteel wordt extra benadrukt door de verschillende slaapzalen, waar je met maar liefst 48 mensen kunt overnachten. Ideaal voor een huwelijk in intieme sfeer. Hopelijk wil de plaatselijke prins wat tentjes op het terrein toelaten, want je wilt natuurlijk wel al je vriendinnen op je feest.

Een groot pluspunt is het ontbreken van buren in de directe nabijheid. Hello party! Dat het kasteel beschikt over een zwembad, een fitnessruimte, diverse jacuzzi’s en verschillende bars maakt het plaatje compleet.

echte kastelen airbnb

Abbeyglen Castle Hotel, Galway, Ireland

Ontbijt op bed, high tea en champagne. Klinkt als een droom? Niet in Ierland, althans als je een verblijf boekt in het befaamde Abbeyglen Castle Hotel. Bij binnenkomst word je begroet door Froda, de exotische Afrikaanse grijze papegaai. Dit is een authentiek kasteel, met alle comfort van een modern hotel. Kunnen wij mee leven!

echte kastelen airbnb

Somerleyton Hall, Lowestoft, Engeland

In tegenstelling tot de meeste kastelen in dit overzicht is Somerleyton Hall geen doorsnee burcht met verstevigde muren, kantelen en een ophaalbrug. Somerleyton Hall is een gebouw met koninklijk allure op een landgoed van maar liefst 20.234.282 vierkante meter.

De omvang van het landgoed wordt overigens pas duidelijk als je ziet dat het plaats biedt aan een compleet dorp, inclusief cafés, restaurants, winkels en een meer. Goedkoop is het niet, een overnachting is mogelijk vanaf € 3207,- per nacht. En dan moet je nog budget vinden om te gaan shoppen.

echte kastelen airbnb

Melville Castle, Midlothian, Schotland

Koningin Mary en koningin Victoria logeerden al in het Schotse Melville Castle, nu is het aan jou! Met ruim 33 kamers, allemaal voorzien van een klassieke inrichting, is de kans klein dat je geen geschikte slaapkamer kunt vinden.

Wil je je vakantie compleet maken met een dagje winkelen? Edinburgh ligt op slecht twintig minuten rijden.

echte kastelen airbnb

manners.be

Reageer op artikel:
5 échte kastelen die je kunt boeken via Airbnb
Sluiten