Lesley
Lesley Food 1 dec 2019

Zondag bakdag: karamel-notentaart met ijs

Er zijn twee soorten zondagen: die waarop je languit in de zetel brak naar Netflix ligt te staren, en die waarop je effectief iets gedaan krijgt. Is vandaag zo’n zeldzame tweede soort zondag? Bak dan eens deze karamel-notentaart met ijs. PS: Hij is snel klaar, dus Netflix is just around the corner. 

Wat heb je nodig?

  • 4 bolletjes roomijs
  • 100 gram pecannoten
  • 100 gram pecannoten
  • 100 gram amandelen
  • 250 gram roomboter
  • 75 ml room
  • 70 gram suiker
  • 6 eetlepels stroop
  • 100 gram bloemsuiker
  • 250 gram bloem
  • 1 koffielepel kaneel

Hoe maak je de karamel-notentaart?

Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier. Doe de bloem, de boter, een snuifje zout, de kaneel en de bloemsuiker in een kom. Kneed tot een zacht deeg en bekleed hiermee de springvorm. Laat een half uur tot een uur rusten in de koelkast.

Rooster de noten gedurende 8 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven. Verwarm de suiker, de stroop en de room in een steelpan. Breng zachtjes aan de kook en laat het 6 minuten inkoken.

Verdeel de geroosterde noten over de deegbodem en giet de karamel erover. Maak af met een snuif zeezout. Bak de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de taart in punten, verdeel over de borden en schep er een flinke bol ijs op.

Smakelijk!

Ook lekker:

Culy

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Zondag bakdag: karamel-notentaart met ijs
Sluiten