Jutta
Jutta Werk & Carriere 16 apr 2018

Wij doen ook maar mee met de trend: dit is onze kantoorhond

Er zijn weinig dingen die we per se willen overnemen van de Amerikanen, maar een office dog is er toch een van. Het schijnt de werksfeer nogal te bevorderen en de productiviteit te verhogen. Kijk, wij willen natuurlijk dat onze redacteurs zich zo goed mogelijk voelen, dus kreeg NSMBL een kantoorhond. 

Steeds meer bedrijven nemen viervoetige werkkrachten in dienst. Amazon heeft bijvoorbeeld meer dan zesduizend honden rondlopen. Omdat wij ambiëren minstens even groot te worden als deze online allesverkoper, kregen we alvast één kantoorhond: Blandy. En dat kan alleen maar goed zijn in een bedrijf waar een van de collega’s zich introduceerde met de epische woorden: “Ik lach naar alle honden”.

Let me tell you something about myself: I'm a husky. A real one, not one of those phonies. #husky #notapoodle #huskiesofig #dailyfluff #dogsofinsta #instadog #plasticfantastic

A post shared by Blandybaas (@blandybaas) on

Zoals dat gaat met de belangrijke dingen des levens is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van een kantoorhond. Nadelen zouden we niet zo gauw kunnen benoemen, maar dat de aanwezigheid van een huisdier stress vermindert, willen we zeker geloven.

Zo’n vrolijke doggo zou daarnaast het sociale contact tussen collega’s bevorderen en dat kunnen we beamen. We voeren hier eindeloze gesprekken over Blandy. En over Lola, en Swiffer, en Sammeke natuurlijk, die gerust ook eens mogen langskomen. Dat zijn dan al vier kantoorhonden, move over Amazon.

Hats for cats? Niet volgens Blandy ? De leukste hoedjes voor je huisdier check je op NSMBL! #blandybaas #officedog #dog #husky

A post shared by NSMBL.be (@nsmblbe) on

De taken van een kantoorhond

Wat doet zo’n kantoorhond eigenlijk, behalve de hele dag liggen slapen? Blandy levert artikelinspiratie, test de zotste street style outfits en checkt regelmatig in alle hoeken of er geen koekjes zijn blijven liggen. Hij kijkt net als wij bedenkelijk als het woord strategie weer eens valt (sorry, baas) en vindt nul artikels typen per dag ook wel weer voldoende.

Blandy says hi ? #blandybaas #officedog #dog #husky

A post shared by NSMBL.be (@nsmblbe) on

Daarnaast laat hij occasioneel een scheetje en probeert hij de omelet van onze eierminnende collega af te snoepen. Helaas voor hem is dat nog niet gelukt, maar hij zal niet opgeven. Ah nee, Blandy is een volbloed husky en die staan nu niet bepaald bekend om hun meegaande karakter.

Ooooh but I love temptation! #temptation #temptationisland #goodies #givemetreats #husky #instadog #huskiesofig

A post shared by Blandybaas (@blandybaas) on

Is zo’n kantoorjob wel goed voor een hond, vraag je je af. Trust me, Blandy is living the life. Zoals het een hond betaamt, komt hij te voet naar het werk en mag hij tussendoor ook gaan wandelen, goed voor de inspiratie. Hij wordt regelmatig gemasseerd en probeert niet te veel te snoepen, maar kan soms niet aan de verleiding weerstaan.

Favoriete collega: check! #blandybaas #husky #dog #officedog

A post shared by NSMBL.be (@nsmblbe) on

Take Your Dog to Work Day

Natuurlijk zijn niet alle bazen even leuk als de onze en krijg jij niet zomaar een kantoorhond, maar ook daar is een oplossing voor. Elk jaar op de eerste vrijdag na vaderdag (dit jaar dus op 22 juni) is het Take Your Dog To Work Day en dan zouden álle bedrijven een hond moeten toelaten op de werkvloer.

Met dit initiatief wil Pet Sitters International mensen aanmoedigen om een hond uit het asiel te adopteren in plaats van een koddige pupper te shoppen. Vindt Blandy een mooi initiatief, want hij komt zelf uit het asiel.

Voel je je geroepen om kennis te maken met deze lieverd? Komt goed uit, want wij zoeken nog redactiestagiairs om ons team te versterken. 

Reageer op artikel:
Wij doen ook maar mee met de trend: dit is onze kantoorhond
Sluiten