Lesley
Lesley Fashion 26 mrt 2019

Goed nieuws voor luie koukleumen: deze jurken zijn gemaakt van … een slaapzak

Sta jij op een doordeweekse dinsdag ook weleens op met het idee dat het veel te koud en te vroeg is om op te staan, tenzij je je in een warme, comfy slaapzak kon hullen? Goed nieuws, want dat kan nu ook echt. 

Of toch als het van Moncler afhangt. Het merk verhief de slaapzak namelijk officieel tot high fashion tijdens de Milan Fashion Week. De haute couture-slaapzakken zijn het resultaat van een samenwerking tussen Pierpaolo Piccioli en Liya Kebede.

Pierpaolo Piccioli is creatief directeur van Valentino, Liya Kebede is een Ethiopisch model en actrice die met Lemlem ook haar eigen modelabel heeft. Alles van het merk wordt in Afrika ontworpen en gemaakt. De samenwerking leidde nu dus tot een collectie die bestaat uit elf high fashion-gewaden, die het ons inziens ook prima doen als slaapzak.

jurken slaapzak

Haute couture-slaapzakken

Hoe de collectie tot stand kwam? De website van Moncler laat zowel Pierpaolo Piccioli als Liya Kebede aan het woord. Die eerste was naar eigen zeggen op zoek naar een balans tussen dromerigheid, extravaganza en soul: “Ik heb Liya Kebede benaderd vanwege haar sterke band met Afrikaanse ontwerpers en ambachtslui. Het verbinden van culturen is mijn idee van inclusiviteit.”

Liya Kebede: “Het is een eer samen te werken met Pierpaolo Piccioli. Dit is een prachtige manier om oude Afrikaanse tradities te combineren met moderne mode. Deze collectie laat zien dat er geen grenzen bestaan in het leven.”

En zo is het maar net: er bestaan geen grenzen in het leven en iedereen mag naar het werk in een slaapzak. Amen. Welk kleurtje kies jij?

jurken slaapzak jurken slaapzak jurken slaapzak jurken slaapzak jurken slaapzak jurken slaapzak jurken slaapzak jurken slaapzak

Froot

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Goed nieuws voor luie koukleumen: deze jurken zijn gemaakt van … een slaapzak
Sluiten