Jutta
Jutta Fashion 3 sep 2019

6 behahacks voor iedereen die haar borsten elke dag insnoert

Iedereen met borsten (voornamelijk vrouwen dus) weet dat een beha naast ongelooflijk sexy ook ongelooflijk vervelend kan zijn. Daarom delen we zes tips om de juiste beha te vinden én ‘m te onderhouden.

1. Sluit de haakjes op de meest losse stand

Pas een beha altijd met de rugband op de meest ruime stand. Wanneer je beha na een tijdje rekt en zijn steun verliest kun je nog altijd enkele haakjes opschuiven. Zo zul je je beha langer kunnen dragen en krijgen je boobies de beste support.

2. Breng een T-shirt mee naar de winkel

Je kunt pas echt zeker weten of een beha de juiste fit is voor je borsten als je er een T-shirt over past. Het is dus belangrijk te controleren of je beha er ook zo goed uit ziet. Je staat er misschien niet bij stil maar het is niet omdat de beha past, het ook de juiste look geeft onder je favoriete outfit.

juiste beha

3. Vertrouw op de pasvorm

Geen enkele set borsten is dezelfde én je boobs blijven je leven lang veranderen. Het is voor een merk dus onmogelijk om voor elke paar borsten de juiste beha te maken. Daarbij komt nog dat per merk en per type beha de maten verschillen. Vertrouw dus niet op de cupmaat en borstomtrek alleen. Heb je een mooie beha gevonden? Pas die dan even in verschillende maten om te zien welke geschikt is voor jou.

4. De juiste beha gevonden? Koop dubbel.

Iedereen heeft zijn favoriete beha. Zo eentje die je net niet elke dag uit de kast haalt. Doe jezelf een plezier en koop gewoon nog enkele exemplaren van precies dat model. Zo voorkom je dat je favoriete beha snel verslijt en ben je er zeker van dat je borsten altijd comfortabel zitten.

Extra tip: denk je dat je de juiste beha hebt gevonden en wil je er meteen tien inslaan? Laat toch nog enkele weken tussen de aankoop. Je weet pas dat dit de uitverkoren beha is wanneer je hem een paar keer hebt gedragen.

5. Geen wasmachine, noch droogkast

Een van de belangrijkste behahacks om het leven van je beha te verlengen. We moeten toegeven dat we deze wijze raad zelf ook niet altijd opvolgen, maar eigenlijk is het dus heel erg slecht om je beha machinaal te wassen en te drogen.

Dit zorg er namelijk voor dat de beha snel slijt en zijn elasticiteit verliest. Was je beha met de hand of als het echt niet anders kan in een apart lingeriezakje. Laat vervolgens horizontaal drogen op het wasrek.

6. Negen maanden

Draag je beha niet langer dan een jaar. De elasticiteit is dan volledig verdwenen waardoor de beha eigenlijk zijn nut verliest. De vuistregel is eigenlijk om na negen maanden je beha weg te gooien. Natuurlijk is dit verschillend voor een beha die je elke dag draagt, of dat sexy setje dat bijvoorbeeld alleen maar bovenkomt bij speciale gelegenheden en vervolgens ook weer snel uit gaat. Een handgewassen beha gaat trouwens ook veel langer mee dan eentje die machinaal gewassen wordt.

famme

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
6 behahacks voor iedereen die haar borsten elke dag insnoert
Sluiten