Lesley
Lesley Love & Life 12 jul 2018

10 tips tegen jeukende muggenbeten

‘s Nachts houden ze je uit je slaap met hun vervelend gezoem en ‘s ochtends word je wakker met zeven muggenbeten. Waarom moeten die ellendige rotbeesten altijd jou hebben? Je papa schreeuwt dat je er azijn op moet gieten, terwijl je mama zweert bij wat citroensap. Maar wat helpt er nog meer tegen jeukende muggenbeten? 

1. Zout

Heb je een snel kalmeringsmiddel nodig omdat je continu last hebt van de jeuk? Wrijf een beetje water op je muggenbulten en hierna wat grof zout. Of neem op vakantie gewoon een duik in zout water.

2. Gedenatureerde alcohol

De fles wodka mag je in de kast laten staan, we hebben het hier over pure alcohol, die ook gebruikt wordt om wonden te ontsmetten. Je koopt het middeltje bij de drogist of de apotheek en doet het best een beetje op een watje. Dep dat op je muggenbeet en de jeuk wordt meteen minder.

jeukende muggenbeten

3. Tandpasta

Munt heeft ook een positieve werking op jeuk. Smeer een klein beetje op elke muggenbeet en de jeuk zal verminderen. Zolang je het er niet vergeet af te halen is het prima.

4. IJs

Leg wat ijsblokjes of iets anders verfrissend in een washandje en houd dit even op je muggenbeet. De zwelling van het wondje zal verminderen en de jeuk zal verdwijnen door de kou. Als je hele lichaam onder de bultjes zit, zou je een koude douche kunnen overwegen (al zit niemand daar waarschijnlijk zo op te wachten).

5. Appelciderazijn

Niet alleen helpt dit goedje tegen een verbrande huid, maar het zuur dat zich in appelciderazijn bevindt, kan je jeuk verzachten. Je kunt hier een beetje van in je badkuip gieten als je in bad gaat. Natuurlijk kun je het ook gewoon op een watje doen en het op je muggenbeten deppen.

jeukende muggenbeten

6. Citroen- of limoensap

Veel natuurlijke zuren kunnen jeuk voorkomen, zo helpen deze sappen ook tegen bultjes van een brandnetel. Vers citroen- en limoensap haalt niet alleen de jeuk weg, maar voorkomt ook infecties. Gebruik deze remedie binnenshuis: citroensap op je huid gaat niet zo goed samen met de zon omdat het je huid uitdroogt.

7. Bananenschil

Een banaan is goed voor verrassend veel dingen! De suikers die zich in de binnenkant van de bananenschil bevinden, helpen vocht uit de muggenbeet te halen. Probeer dit dus over je muggenbeten te wrijven voor minder jeuk.

8. Baksoda

Baksoda is niet heel erg goed voor je huid, maar het zorgt er wel voor dat de jeuk van muggenbeten kan ophouden. Maak een dikke pasta van baksoda en water en laat het zo’n 15 minuten intrekken op je muggenbeet. Was het er hierna af; de neutraliserende werking van baksoda zal je jeuk doen verdwijnen.

jeukende muggenbeten

9. Aloë vera

Aloë vera lijkt ook echt een wondermiddel. Het zorgt voor verkoeling, helpt tegen jeuk en zal de huid repareren als deze opengekrabd is.

10. Theeboomolie

Deze natuurlijke olie werkt niet alleen goed tegen acne of bepaalde giftige planten, maar vermindert ook zwellingen en de kans op infecties.

Reageer op artikel:
10 tips tegen jeukende muggenbeten
Sluiten