Alex
Alex Fashion 21 jun 2019

Je jeansbroek wassen zonder dat hij lelijk wordt? Stop ‘m in de vriezer!

Een goede jeansbroek hoor je eigenlijk zo min mogelijk te wassen om hem mooi te houden. Nu kun je ervoor kiezen om je jeans af en toe in de wasmachine te steken of op een heel mild programma te wassen, maar er is ook een andere oplossing: gooi ‘m in de vriezer!

Jeans wassen

Door je jeansbroek te vaak wassen wordt hij vaal en slobberig. Zonde! Maar hem helemaal niet wassen is ook weer geen optie natuurlijk. Wat blijkt? Er is nog een manier om je jeans weer proper te krijgen, zonder hem stukje bij beetje te verpesten. Je kunt hem namelijk gewoon in de vriezer steken. Door de kou vriezen de bacteriën op de broek dood, waardoor hij in geen tijd weer schoon is.

jeans wassen

In de vriezer

Je stopt je broek simpelweg in een ziploc-zak en legt hem 24 uur in de vriezer. Zorg er wel voor dat het tasje goed dichtzit. Zo voorkom je dat de broek straks ruikt naar de inhoud van je vriezer of vochtig wordt. Om dit te voorkomen kun je er voor de zekerheid ook nog een tasje omheen doen.

Na 24 uur haal je de jeansbroek uit de vriezer en voilà, weg nare geurtjes. Wel raden we aan de broek van tevoren even te behandelen op vlekken; die verdwijnen natuurlijk niet in de vriezer.

Reageer op artikel:
Je jeansbroek wassen zonder dat hij lelijk wordt? Stop ‘m in de vriezer!
Sluiten