Tessa
Tessa Love & Life 8 feb 2019

In Japan kun je mensen betalen om naar je gezaag te luisteren en take our money already

Japan is best een vreemd land, al moeten we toegeven dat ze af en toe ook wel met geniale ideeën komen. Zoals dit bedrijf, waar je voor zo’n acht euro een uur lang kunt zagen en klagen. #goals

Acht euro voor een uur gezaag

Voor grotere problemen kun je natuurlijk een psycholoog overwegen, maar af en toe wil je gewoon even een uur stoom aflaten over die trein die wéér te laat is, de regen of die jetlag die maar niet overgaat. Wij ranten er dan meestal op los in onze Instagram Stories, maar niet al onze volgers appreciëren dat. #theirloss

Ook je beste vriendin wil je niet de hele tijd lastigvallen (ook al is je met sarcasme doorspekt gezaag uitermate interessant) en een uur tegen jezelf staan roepen is bijlange niet even bevredigend. Op naar Japan dan maar, want daar kun je dus een onbekende per uur betalen om naar je problemen te luisteren.

Ge-ni-aal

Het bedrijf heet Ossan Rental en werd in 2012 opgestart in Tokio. Ossan is een denigrerende term voor ‘ooms’ of mannen van middelbare leeftijd in Japan. En die ooms betaal je dus per uur. Wat je voor die acht euro krijgt? Ze luisteren naar je gezaag, doen klusjes voor je en geven je zelfs liefdes- én levensadvies. Daarnaast kunnen ze je ook gezelschap houden tijdens concerten of in clubs.

Je weet ook zeker dat je geen (Japanse naakt)kat in een zak koopt, want de mannen worden grondig gescreend en mogen geen strafblad hebben. Uiteraard mogen ze je ook niet fysiek aanraken.

Zestig boekingen per maand

De bezieler van het bedrijf, Takanobu Nishimoto (maar dat ben je binnen de twee seconden toch alweer vergeten), is vijftig en startte het bedrijf om in te gaan tegen de vooroordelen omtrent die Japanse ‘ooms’. Hij dacht dat vooral jonge mannen van de dienst gebruik zouden maken, maar het blijkt vooral te gaan om vrouwen tussen de twintig en de vijftig.

De website krijgt intussen al meer dan negenhonderd boekingen per maand binnen. De meest populaire ossans hebben zo’n zestig boekingen per maand, waarmee ze ongeveer 775 euro per maand verdienen. Een van hen vertelt: “Veel mensen hebben advies nodig over hun leven, carrière of relatie. Ik ben geen raadgever, maar mijn ervaring kan mensen wel helpen.

Oké, en kunnen ze dan nu uitbreiden naar België. #thanks

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
In Japan kun je mensen betalen om naar je gezaag te luisteren en take our money already
Sluiten