Lesley
Lesley Entertainment 30 nov 2019

Waarom Jameela Jamil de feminist is die we nodig hebben

Wij steken niet onder stoelen of banken dat wij women empowerment en vrouwenrechten hoog in het vaandel dragen. Jameela Jamil is een van onze favoriete feministes. Ze komt op voor de rechten van alle vrouwen en dat is precies wat wij zo mooi vinden aan haar. 

Jameela Jamil

Jameela is nog maar 26 en je kent haar vast van de Netflix-reeks ‘The Good Place’. Maar dat is niet haar enige verdienste. Ze is ook de oprichtster van I Weigh, een platform waar vrouwen 100% zichzelf kunnen zijn. Jameela is al veertien jaar activiste op dit gebied, en vooral de afgelopen twee jaar kwam ze er echt voor in de spotlights te staan.

View this post on Instagram

Love a loud suit. Photo @benritterphoto Styling @luxurylaw

A post shared by Jameela Jamil (@jameelajamilofficial) on

Kritiek op Jameela

Jameela is van mening dat vrouwen zelf kunnen beslissen over wat ze willen in hun leven (en zo is het maar net), en kwam zo bijvoorbeeld op voor vrouwen die abortus willen plegen. Zelf deed ze dit ook ooit en ze vindt dat elke vrouw zulke keuzes voor zichzelf moet kunnen maken. Jouw leven is immers net zo belangrijk als dat van een ongeboren kindje.

In veel landen is dat echter verboden, waardoor vrouwen een kind moeten opvoeden terwijl ze dat op dat moment niet willen of kunnen. En dat is exact waar Jameela tegen wil vechten. Wij vinden haar openheid helemaal geweldig, maar niet iedereen stelt die even erg op prijs. Vooral online krijgt Jameela het weleens zwaar te verduren.

View this post on Instagram

The patriarchy is just a bunch of sad and lost men who are scared of their mothers, angrily wanking alone in a corner. #notallmen

A post shared by Jameela Jamil (@jameelajamilofficial) on

Help andere vrouwen

Als vrouw met een getinte huid hoopt Jameela ook dat andere vrouwen die pleiten en vechten voor feminisme dit ook doen voor de rechten van vrouwen met een getinte huid. Als ze dat niet doen, zijn het volgens haar ook geen feministen. Of je praat over elke vrouw op deze planeet, of je bent geen feminist. Amen.

Ook interessant:

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Waarom Jameela Jamil de feminist is die we nodig hebben
Sluiten