Sarie
Sarie Beauty 17 sep 2018

Populaire internet beauty-hacks die je beter kunt vermijden

Het internet staat vol beauty-hacks: alledaagse producten die je kunt gebruiken om je beautyroutine gemakkelijker te maken. Maar je smeert maar beter niet eender wat op je gezicht, sommige van die hacks richten namelijk meer schade aan voor je huid dan dat ze goed voor je zijn.

Suiker, zout en bakpoeder

In veel DIY-scrubs moet je één van deze drie ingrediënten toevoegen aan het papje, maar je denkt hier toch beter twee keer over na. Net zoals de kokosolie is deze beauty-hack ideaal voor je lichaam, maar veel te heftig voor je gezicht. Je gezicht zal rood uitslaan en geschaafd aanvoelen.

Wat je wél kunt doen is een handdoek of washandje nat maken en in cirkelvormige bewegingen over je gezicht wrijven om je dode huidcellen weg te krijgen.

beauty hacks

Kokosolie

Geen paniek: je mag nog steeds kokosolie op je uitgedroogde haarpunten of op droge plekken op je lichaam smeren. Maar doe het liefst niet in je gezicht, tenzij je een grote fan bent van verstopte poriën. In dat geval, ga je gang!

beauty hacks

Citroensap

Nope, gewoon echt nope. Als je ooit nog een DIY-gezichtsmasker vindt waarbij citroensap in de ingrediëntenlijst staat: wegklikken! Citroenen zijn niet enkel zuur in je mond, ze zijn dat ook voor je tere velletje. Als je citroensap toch op je gezicht doet en nadien in de felle zon komt, kun je een stevige uitslag krijgen of zelfs brandwonden. Reinig je gezicht dus liever met iets anders.

beauty hacks

Tandpasta

Veel websites raden tandpasta aan om je puistjes uit te drogen. Je puist zal ook effectief uitgedroogd zijn maar de kans is groot dat de huid errond rood en geïrriteerd wordt. Dus ofwel onderga je die puist voor enkele dagen, ofwel loop je nog een week rond met een rode cirkel op je gezicht. Your choice!

beauty hacks

Weten welke producten je het best niet met je vriendinnen uitwisselt?

8 beauty-producten die je beter niet kunt delen

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Populaire internet beauty-hacks die je beter kunt vermijden
Sluiten