Lesley
Lesley Entertainment 8 feb 2018

Nieuw: vanaf nu krijg je een melding als je op Instagram screenshots maakt

Of het nu een restauranttip is of een foto van de nieuwe vriendin van je ex: af en toe moet je gewoon een screenshot maken. Snappen we best. Doen wij ook. Tot voor kort kon dat ook gewoon via Instagram Stories. Vanaf nu krijgen gebruikers echter een notificatie te zien als je op Instagram screenshots maakt van hun verhaal. 

Instagram screenshots

Waarom, Instagram, waarom? Wij vinden het al erg genoeg dat je gebruikers toont wie hun verhaal bekijkt (die nieuwe vriendin van je ex kon je dus al niet ongezien stalken). Moet dit er nu ook nog eens bij? Op Snapchat bestond al lang een functie die je screenshots verraadt, maar op Instagram kon dat dus wel nog gewoon. Tot nu. Instagram test op dit moment een nieuwe functie, die toelaat dat gebruikers zien dat je een screenshot van hun verhaal maakt.

Instagram screenshots

Beta-test

“Instagram is currently trialing a new privacy-focused feature with a small percentage of its users that would alert them via a notification when someone took a screenshot of their Story.” meldt tech-blog iDownload. Je krijgt een notificatie wanneer de functie bij jou wordt ingeschakeld, en bij je second strike wordt er een melding uitgestuurd. Dat ziet eruit als op deze foto van de Nederlandse vlogster Monica Geuze. Hebben we snel even gescreenshot. Nu het nog mag. Seriously, this life is like a damn prison. 

Instagram screenshots

Niemand wil dit

Hoewel we heel blij zijn met sommige veranderingen op Instagram (oeh, leuke fonts en gifjes!), vrezen we dat dit iets is waar niemand op zit te wachten. Het voelt voortaan gewoon een beetje gênant als je een screenshot maakt van iemand die gezellig koffie zit te drinken in een hipster-koffiebar. Verslikt ze zich dadelijk nog in die chai latte als ze een melding krijgt met ‘Hé, die sneaky bastard heeft een screenshot genomen, hoor’. Wij begrijpen best dat Snapchat die functie heeft, maar alsjeblieft, Instagram, laat ons gewoon met rust.

Reageer op artikel:
Nieuw: vanaf nu krijg je een melding als je op Instagram screenshots maakt
Sluiten