Emma
Emma Entertainment 19 aug 2019

Instagram als visitekaartje: 5 dingen waar je op moet letten

Wat doe je dan als je in gesprek bent met een hoge pief van vijftigplus en je hebt geen visitekaartje bij de hand? Hem of haar toevoegen op LinkedIn natuurlijk. En wat doe je als het gaat om iemand van je eigen leeftijd? Dan ga je meteen eens kijken op Instagram, want zo heb je direct een beter beeld van iemand en is de stap tot een volgend contact kleiner. Maar is het wel zo’n goed idee om Instagram als visitekaartje te gebruiken? 

We plaatsen immers allemaal op zaterdagavond wel eens een story die je je niet direct herinnert de volgende ochtend. Laat dat nu net het moment zijn dat je zakelijke relatie zijn of haar stories checkt en jouw gênante moment meebeleeft. Kortom: er zijn voors en tegens om Instagram als visitekaartje te gebruiken. Wij zetten de tips voor je op een rij. Sommige tips klinken misschien logisch, maar toch sta je er niet altijd bij stil. Doe er vooral je voordeel mee en voorkom ongemakkelijke momenten.

1. Plaats realistische foto’s

Stap één: zorg dat je foto’s weerspiegelen wie je bent. Het moet niet zo zijn dat je zo erg bent doorgeslagen met filters dat je onherkenbaar wordt. En waarom zou je dat überhaupt doen? Je bent goed zoals je bent.

2. Laat je content jouw waarden weerspiegelen

Ben je een groot dierenvriend of werk je voor een instantie als de Dierenbescherming? Zorg er dan voor dat je geen foto’s hebt van je jas met bontkraag – nee, ook niet van vijf jaar geleden. Insta-stalken is geen nieuw fenomeen, dus scroll je tijdlijn door om je oudere foto’s te checken en verwijder (of archiveer) waar nodig.

3. Zorg voor een goede bio

In je bio kun je kort iets over jezelf vertellen, waar je voor staat of wilt staan en wat er zoal op je Instagram-feed te vinden is. Dit kun je aanpakken met bullet points, steekwoorden en emoticons. Je kunt je Instagram-account bijvoorbeeld zien als inspiratie voor je dagelijks leven. Hierbij kun je af en toe ook eens beelden van iemand anders delen (met toestemming uiteraard) die je inspireren, wat jouw waarden en imago weer versterkt.

4. Kies je highlights zorgvuldig uit

De highlights zijn een van de eerste dingen die iemand ziet op jouw profiel. Plaats liever niet “dronken avonden met bae” als hoogtepunt, ook al was dit er in real life zeker wel een. Hoeft nu eenmaal niet iedereen te weten en het kan bovendien tegen je werken bij een sollicitatiegesprek.

Lees ook: Wil je je toekomstige baas inpakken? Zo kun je creatief solliciteren

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Instagram als visitekaartje: 5 dingen waar je op moet letten
Sluiten