Jutta
Jutta Love & Life 24 jan 2019

Vrouwelijke voetbaltrainer selecteert haar team op basis van hun penislengte

We hebben een nieuw idool en haar naam is Imke Wübbenhorst. Want Imke laat niet met zich sollen in de mannenwereld die het voetbal is en gooit er al eens graag een grapje tegenaan. #yougogirl

Imke Wübbenhorst

Nog nooit van haar gehoord? Wij ook niet, maar ze is sinds kort trainster van een mannenelftal (BV Cloppenburg) in een van de vijf hoogste afdelingen in Duitsland. Dat is natuurlijk bewonderenswaardig, maar voor Imke is het gewoon haar job en heb jij graag dat er belachelijke vragen gesteld worden over jouw job? Inderdaad.

Toch kon een (mannelijke, duh) journalist het niet laten om haar zo’n vraag te stellen tijdens het eerste persmoment met de nieuwe trainster.

Moeten de spelers eerst hun broek aantrekken?

De journalist vroeg hoe dat hele vrouwelijke trainer-mannelijke ploeg-gegeven dan zou werken, en of Imke de mannen eerst hun broek laat aantrekken voordat ze de kleedkamer binnenkomt. Stel je maar eens voor dat zo’n vraag aan een mannelijke trainer van een vrouwenploeg gesteld zou worden, just saying. 

De reactie van Imke Wübbenhorst

Maar goed, Imke Wübbenhorst liet zich niet van de wijs brengen en reageerde meteen gevat: “Natuurlijk niet! Ik ben een professional. Ik bepaal het elftal op basis van penislengte.” Goeien bal, Imke (pun uiteraard intended), laat die misogyne zwijnen maar eens goed zweten je niet kennen!

Vrouwen in het mannenvoetbal

Helaas is het dus nog lang niet vanzelfsprekend dat een vrouw op zo’n hoog niveau de lakens komt uitdelen. Dat bleek ook toen een van haar assistenten bij BV Cloppenburg opstapte … omdat hij geen pionnen wilde oprapen voor een vrouw. Fijn dat die man zelf besefte dat zo’n actie kansloos is en het lekker meteen afbolde, want zo’n losers kan Imke natuurlijk niet gebruiken in haar team. Imke Wübbenhorst, we are rooting for you. 

Girl power! Feministische series op Netflix

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.SportBible

Reageer op artikel:
Vrouwelijke voetbaltrainer selecteert haar team op basis van hun penislengte
Sluiten