Lesley
Lesley Travel 9 sep 2019

Airbnb verhuurt nu ook iglo’s en wij pakken onze koffers

Staat ‘het noorderlicht zien’ ook op jouw bucketlist en doe je dat het liefst vanuit een gezellige iglo? Dan heb je geluk, want Airbnb verhuurt vanaf nu ook koele coole iglo’s in het Finse dorpje Pelkosenniemi. 

Het gaat om zes iglo’s, die verspreid liggen in de bossen van Pelkosenniemi, in het noorden van Finland. De iglo’s zijn uitgerust met een echt bed (oef!) en warme slaapzakken (dubbele oef!) en staan net naast het Pyhäjärvi-meer en het nationale park van Pyhä-Luosto.

Thermisch ondergoed aan en gaan dus! Dat is overigens wel nodig, want in de iglo blijft de temperatuur altijd onder het vriespunt. Ook een zaklamp is handig om mee te nemen.

Foto: Airbnb

Ondanks de slaapzak en die thermische sokken toch nog last van de lage temperaturen? Dan kun je je altijd even opwarmen in het appartement dat de gastvrije familie graag ter beschikking stelt. Zij maken de iglo overigens ook elke winter zelf.

In hun gezellig appartement mag je gratis naar het toilet, douchen en koken. ‘s Ochtends kun je er ook gratis aanschuiven aan een klein ontbijtbuffet. En als je geluk hebt, zie je dus ook het noorderlicht – als je het aandurft om uit die warme slaapzak te kruipen, that is. 

Foto: Airbnb
Foto: Airbnb

Overtuigd? Je kunt de iglo hier reserveren.

Lees ook:

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Airbnb verhuurt nu ook iglo’s en wij pakken onze koffers
Sluiten