Jutta
Jutta Entertainment 15 aug 2018

Dit vragen we ons allemaal af over hygiëne in films

Perfecte kapsels, gladgeschoren oksels en seks nadat ze wekenlang in de modder hebben gelegen: personages in films en series hebben soms een rare kijk op lichaamsverzorging. Deze tien dingen heb jij je ook wel eens afgevraagd over hygiëne in films.

1. Waarom heeft iedereen een perfecte manicure?

Ze vechten tegen het kwaad en rennen voor hun leven, maar hun nagels zien er altijd perfect uit. Geen scheuren, geen vuil, niks. Lara Croft, mogen we alsjeblieft de naam van je nagelstyliste?

2. Poetst niemand zijn tanden?

Neem ‘The Hunger Games’: Katniss en Peeta eten niet de meest gangbare dingen in de arena en je zou denken dat ze beiden wel behoorlijk uit hun mond stinken op het moment dat ze elkaar zoenen in de grot.

hygiëne in films

3. Hoe blijven al die kapsels in godsnaam in model zitten?

Wij kunnen de deur niet uit stappen zonder dat ons kapsel alle kanten op waait, maar het haar van actrice Bryce Dallas Howard blijft wel netjes zitten terwijl ze in ‘Jurassic World’ wordt achternagezeten door dino’s.

Worden de haren wél bewust rommelig gemaakt voor een film, dan zie je zo dat die net-uit-bed-look drie uur in de kappersstoel heeft gekost. Alleen bij Hermelien was het éven wat realistischer (hoewel we alsnog jaloers zijn op haar krullen).

hygiëne in films

4. Wat voor shampoo gebruikt iedereen?

En waar is de douche dan? Een van de meest prangende vragen over de hygiëne in films is toch deze. Zelfs in post-apocalyptische drama’s heeft iedereen fris gewassen haar, maar is er niemand die ooit een douche neemt. Hebben de personages in ‘The Walking Dead’ misschien een magische droogshampoo? Er is daar amper drinkwater, dus een douche zit er niet echt in.

5. Moet er nooit iemand eens heel dringend naar de wc?

Naast de girl talk bij de toiletten in ‘Mean Girls’ en de ingang naar de geheime kamer in ‘Harry Potter’ zie je amper wc’s in films. Laat staan dat een personage iets verkeerds gegeten heeft en continu naar het toilet moet for obvious reasons. En hoe zit dat met de Death Star? Is daar een soort ruimte-afvoer of wordt de boel er vernietigd? We zullen het nooit weten. But then again: ze eten daar ook niet, dus dat zou een verklaring kunnen zijn.

hygiëne in films

6. Loopt er nooit eens make-up uit?

Bij een regenbui denken filmmakers er gelukkig nog wel aan dat make-up van de gezichten druipt, maar verder … Al die no-make-uplooks blijven probleemloos zitten, terwijl een kennersoog wel degelijk blush, foundation en lagen mascara ziet.

7. Heeft elke vrouw een laserontharing gehad?

Daenerys hoeft haar armen maar op te heffen in ‘Game of Thrones’ en je ziet haar compleet haarvrije oksels. Toch geloven we niet dat ze tijd heeft om uren in de badkamer te lummelen, want oorlog voeren en draken temmen zijn drukke bezigheden. Also: in zo’n middeleeuws ogende serie is het een tikje vreemd dat er überhaupt oksels worden geschoren.

8. Krijgen tieners nooit puisten?

Tenzij het zo bedoeld is, heeft geen enkele acteur in ‘Harry Potter’ last van een slechte huid, geen énkele. We gokken dat er waarschijnlijk één of andere leuke spreuk voor bestaat.

hygiëne in films

9. Worden vrouwen in films en series niet ongesteld?

Oké, we geven het toe, er zijn een aantal films en series waar het wel gebeurt (‘Mad Men’ en ‘Game of Thrones’ bijvoorbeeld), maar over het algemeen wordt de tijd van de maand gewoon vergeten. Zou het niet vervelend zijn als Katniss opeens ongesteld bleek te zijn? Of dat Hermelien opeens niet meer genoeg tampons in haar tas had en daar nog even voor naar Zweinsveld moest, voordat ze haar vrienden kon bijstaan om Voldemort te verslaan?

10. Hebben ze nu echt seks nadat ze uit een vieze kerker zijn ontsnapt en een week lang in de modder hebben gelegen?

De twee hoofdpersonages beginnen voor elkaar te vallen, hebben seks op compleet absurde momenten en het enige waar jij aan kunt denken is het feit dat ze zich al wekenlang niet hebben gewassen. Bovendien wordt er niemand zwanger en bestaat er niets als ‘een residu’ na de seks. Handdoekje, graag!

21 feitjes over de ‘Harry Potter’-films die je nog niet kende

Reageer op artikel:
Dit vragen we ons allemaal af over hygiëne in films
Sluiten