Lesley
Lesley Food 18 aug 2019

Hummus met avocado: de dip van je dromen

Hummus where the heart is (sorry als we je met deze flauwe woordspeling meteen weggejaagd hebben) en er is geen dip die ons zo blij maakt als het goedje met kikkererwten. Behalve deze misschien: dé dip die je uit elke dip haalt (sorry). Klopt, we hebben het over hummus met avocado.

Dit heb je nodig voor 6 personen

  • 1 grote avocado
  • 1 blik kikkererwten
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta) of yoghurt
  • 3 eetlepels limoensap 
  • halve bussel koriander
  • 2 – 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • geroosterde pijnboompitten (optioneel)

Zo maak je hummus met avocado

Schil de avocado en doe het vruchtvlees in een keukenrobot. Voeg er de kikkererwten, tahin, limoensap, look en koriander bij en mix tot een romige dip.

Proef en voeg naar smaak peper, zout en extra limoensap toe. Als de hummus te droog is, meng er dan 1 of 2 eetlepels water door.

Schep de hummus in een kom en schenk er extra olijfolie op met wat gehakte koriander en pijnboompitten. Lekker met knapperig brood, pitabroodjes of crackers.

Bedankt, Culy, om ons nog maar eens het idee te geven dat we gekookt hebben.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Hummus met avocado: de dip van je dromen
Sluiten