Jutta
Jutta Beauty 6 dec 2019

Van rode wangen tot reptielenbenen; zo maak je je huid winterklaar

Nog een geluk dat het vroeg donker begint te worden, want wat de winterkoude met onze huid doet hoeft niet per se het licht te zien. Het seizoen van de droge lippen, ruwe handen, reptielenbenen en rode neuzen is echter ook het perfecte excuus om wat nieuwe beautyproductjes in te slaan. Hier zijn alvast wat tips om je huid winterklaar te maken. 

Rode kaakjes

Doorgaans zijn we druk in de weer om de perfecte gezonde blos op onze wangen te schilderen, maar als de snijdende wind en gietende regen ons échte appelwangetjes bezorgt zijn we daar helemaal niet blij mee.

Wees de echte koude voor en begin nu al een iets rijkere dagcrème te smeren dan diegene die nu in je badkamer staat. Eens het slechte weer echt zijn intrede doet, bescherm dan je gezicht met een zachte sjaal en gebruik regelmatig een verzorgend maskertje.

Vermoeide blik

Lijkt dat alleen maar zo, of hebben we in de winter écht meer slaap nodig? Het is sowieso belangrijk om voldoende te slapen, maar zelfs dan zie je er soms vermoeid uit in de winter. Als je nog geen oogcrème gebruikte dan moet je daar dringend mee beginnen om die poreuze huid onder je ogen wat extra te verwennen.

Ruwe handen

Vooral contact met water droogt je huid uit en aangezien sneeuw en regen eigenlijk één pot nat zijn zullen je handen het in de winter zwaar te verduren krijgen. Ze op regelmatige basis eens in een pot handcrème steken (en zéker wanneer je de afwas hebt gedaan of je handen hebt gewassen) zal voorkomen dat je handen gaan uitdrogen, of erger: dat je kloofjes krijgt.

Speel je je handcrème altijd kwijt of vergeet je ‘m gewoon aan te brengen? Stel dan een alarmpje in vlak voor je naar bed gaat en breng dan een royale hoeveelheid crème aan. Dit is meteen ook een goed moment om wat nagelriemolie aan te brengen.

Droge benen

Telkens je even blootbeens bent – like, voor vijf seconden terwijl je naar je flanellen pj’s wisselt – valt het je op dat je huid er nogal, ehm, reptielachtig gaat uitzien. Dat je benen verstopt zitten in (schurende) panty’s, (zweterige) dijlaarzen en lange broeken wil echter niet zeggen dat je je huid niet moet verzorgen in de winter. Extra hydrateren dus, en dan het liefst na een bad of douche want dan neemt je tere velletje al die smeersels het gulzigst op.

Wat je zeker ook moet doen is scrubben, zodat die droge, dode huidcellen een winterlandschap gaan creëren in de afvoer in plaats van op je benen. Enne … laat dat beenhaar vooral staan in de winter, niemand die het ziet.

Droge lippen

Wij zitten sinds een week of twee alweer intensief lippenbalsem te smeren, maar je kunt nog meer doen om die droge lippen (liefdevol) te lijf te gaan. Scrub ze zachtjes met je tandenborstel of gebruik een lipscrub en hydrateer daarna meteen met een olietje of balsem. Helaas kun je maar beter ook matte lippenstift en lipliners vermijden, want die drogen je lippen nog meer uit.

Rode neus en bovenlip

Eén dag niezen is genoeg om je neus en je bovenlip om te toveren in een slagveld dat je met geen moeite van de wereld gecamoufleerd krijgt. Een cold cream of speciaal zalfje kunnen hier helpen, je moet het dan wel net zo vaak aanbrengen als je je neus snuit.

Huid winterklaar? Nu je haar nog

Met dat natte weer krijg je heel snel pluizend haar, maar gelukkig kun je daar iets aan doen.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Van rode wangen tot reptielenbenen; zo maak je je huid winterklaar
Sluiten