Jutta
Jutta Love & Life 26 nov 2018

Niet normaal: zoveel verdient J.K. Rowling per minuut

We staan voor altijd in het krijt bij J.K. Rowling, want de boeken en films van Harry Potter en vrienden vulden onze jeugd met fantastische verhalen. En dat leverde de schrijfster een aardig zakcentje op, want dit is het bedrag dat J.K Rowling per minuut verdient. En jup, onze mond viel ook open. 

Vanaf het eerste ‘Harry Potter’-boek waren mensen hooked aan de tovenaarswereld. Telkens er een nieuw boek uitkwam ging dat als zoete broodjes over de toonbank en stonden er zelfs mensen ‘s nachts klaar om als eerste het nieuwe deel te ontvangen. Ook de films waren een grandioos succes op zowat elke plek in de wereld. Niet gek dus dat het geld binnenstroomde.

Hoeveel J.K Rowling per minuut verdient

J. K. Rowling mocht een groot deel van die centjes zelf opstrijken en we raden je nu aan even je stoel goed vast te houden, want dit is wat ze per minuut verdient. Klaar voor? Gemiddeld krijgt ze 142 Britse pond per zestig seconden.

Da’s omgerekend zo’n 160 euro, een gigantisch bedrag als je beseft hoelang de meeste mensen hiervoor moeten werken. Enne …  dan wordt er natuurlijk vanuit gegaan dat die 142 pond ‘s nachts ook gewoon doorloopt.

Het totale vermogen van de schrijfster komt uit op 480 (!) miljoen pond of 542 miljoen euro. Hiermee maakt ze volgens het vooraanstaande Amerikaanse zakentijdschrift Forbes deel uit van de top drie van de honderd meest betaalde celebrity’s ter wereld, waarmee ze Beyoncé zonder pardon naar de vierde plek knikkert.

Ondertussen gaat Rowling gewoon keihard door en blijft ze nieuw werk produceren. Zo zijn er al twee ‘Fantastic Beasts’-films uitgebracht en worden dat er alleen maar meer. In geldnood zal Rowling dus niet snel zitten.

De 10 domste beslissingen van Harry Potter in één video

Reageer op artikel:
Niet normaal: zoveel verdient J.K. Rowling per minuut
Sluiten