Lesley
Lesley Entertainment 7 okt 2018

Dankzij deze 7 herfstfilms word je opnieuw helemaal verliefd op de herfst

Snotvallingen, hoestbuien en kou lijden. Maar ook: pumpkin spice lattes, dekentjes en filmavonden. Aan het gure herfstweer kun je nu eenmaal niks doen, maar dankzij deze herfstfilms word je wel opnieuw helemaal verliefd op die donkere dagen. 

‘Autumn in New York’ (2002)

Richard Gere en Winona Ryder. Samen. In New York. In de herfst. New York in de herfst is prachtig. Het verhaal van deze film is dat ook. Kijk en ontdek hoe de oudere Will verliefd wordt op de jongere Charlotte – en word zelf compleet verliefd op de herfst.

herfstfilms

‘Rushmore’ (1998)

Herfst en het terug-naar-schoolgevoel zullen eeuwig hand in hand blijven gaan – ja, ook als je zelf al jaren bent afgestudeerd. Het mooiste herfstmoment in deze film? “She’s my Rushmore”, wanneer Max en Herman vrede sluiten aan het graf terwijl de laatste bladeren van de bomen dwarrelen.

herfstfilms

‘Imagine Me And You’ (2005)

Voordat we Lena Hadey aan het werk zagen als de gemene bitch in ‘Game Of Thrones’, zat ze eigenlijk heel schattig op een bank in een park te sippen van haar (gokken we) pumpkin spice latte samen met Piper Perabo. Zo zorgde ze onmiddellijk voor de mooiste herfstscène ooit. De film zit trouwens niet alleen vol romantische beelden die zich afspelen in de herfst, maar is ook hilarisch.

herfstfilms

‘When Harry Met Sally’ (1989)

Op elke poster. Op elke dvd-cover. Overal waar deze film in één beeld moet worden getoond, kiest men voor de scène van de herfstwandeling door Central Park (en dus niet de legendarische nabootsing van een orgasme door Meg Ryan). Wedden dat je ook op slag verliefd wordt op de herfstoutfits van Sally (denk: blazers en hoeden)?

‘Chocolat’ (2000)

Wat is er nog heerlijker in de herfst dan de geur van gesmolten chocolade? Het antwoord is simpel: kijken hoe Vianne Rocher de knappe Roux verleidt met haar heerlijke chocoladecreaties.

herfstfilms

‘Fantastic Mr. Fox’ (2009)

Waarom deze film je laat houden van de herfst? Het prachtige kleurenpallet, typerend voor Wes Anderson. Oh enne, het gezellig samenzijn met familie en vrienden om heerlijke feestmaaltijden te verorberen.

herfstfilms

‘You’ve Got Mail’ (1998)

Deze quote zegt het eigenlijk allemaal: “Don’t you love New York in the fall? It makes me wanna buy school supplies. I would send you a bouquet of newly sharpened pencils if I knew your name and address.” 

herfstfilms

Liever een bioscoopfilm? Die zijn er ook bij hopen.

Films najaar 2018: Waarom wij uitkijken naar ‘A Star Is Born’

Films najaar 2018: Waarom wij uitkijken naar ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’

Reageer op artikel:
Dankzij deze 7 herfstfilms word je opnieuw helemaal verliefd op de herfst
Sluiten