Beauty 2 jan 2019 Jutta

Zo verwijder je die vreselijke glitter weer van je gezicht

Óf je bent zelf aan de slag gegaan met glitter, óf een vriendin heeft het zonder te vragen op je gezicht gesmeerd, maar hoe dan ook krijg je die schitterende rotdingen er nu met geen enkele make-upremover meer af. Vrees niet: glitter verwijderen doe je in een-twee-drie met deze hack en alles wat je er voor nodig hebt is … plakband. 

Neem een stukje huidvriendelijke plakband – dus géén ducttape! – en kleef dat over de glitters. Duw zachtjes aan en verwijder de tape vervolgens voorzichtig. Je zult zien dat de meeste flonkerdeeltjes in één keer meekomen. Herhaal tot er geen glitter meer op je gezicht zit. Pro-tip: doe dit voor je gaat slapen, en laat je glittermake-up er niet de hele nacht opzitten!

Zo kun je glitter ook verwijderen

De plakband-methode werkt altijd, maar ze is niet heel geschikt voor de gevoelige huid. Als je twijfelt gooi je het beter over een andere boeg en dan kun je ook glitter verwijderen met olie.

Elke natuurlijke olie is geschikt, van jojoba- en kokosolie tot olijfolie. Wrijf een goede hoeveelheid olie over je gezicht en spoel daarna af met lauw water. Dat zachte velletje krijg je er gratis bij.

Like eww: dit gebeurt er wanneer je je make-up niet verwijdert voor het slapengaan

Reageer op artikel:
Zo verwijder je die vreselijke glitter weer van je gezicht
Sluiten