Jutta
Jutta Beauty 3 feb 2019

Dankzij deze lak-hack mors je geen nagellak op je vingers

Je lakt een eerste laagje, wacht een halfuur, gaat vervolgens voor een tweede laag ennnnnn … je schuift uit en kunt weer helemaal opnieuw beginnen. We know the struggle en delen daarom een tip waarmee je geen nagellak op je vingers kunt morsen. 

Naast je eigen nagellakcollectie heb je voor deze lak-hack nog een ander item nodig en dat is … simpele schoollijm (of pva-lijm). Je weet wel, dat goedje waar alle kinderen tegenwoordig slijm mee maken. Kies zeker de juiste soort, want van pakweg secondelijm komen alleen maar tranen.

geen nagellak op je vingers

Stap 1: de basecoat

Maak je nagels proper, zorg ervoor dat ze goed droog zijn en lak ze vervolgens met je basecoat om je nagels te beschermen tegen de eigenlijke nagellak. Die is doorzichtig, dus het maakt niet uit als je hier een klein beetje (veel) mee morst.

Stap 2: de lijm

‘Verf’ de huid rond je nagels met de pva-lijm, hou je nagels zelf vrij en laat de lijm opdrogen.

Stap 3: de lak

Lakken maar! Als je het echt goed wilt doen ga je voor twee lagen nagellak, en neem je de tijd om de lak goed te laten drogen. Als je een beetje morst kan dat geen kwaad, want dan komt het enkel op de lijm terecht.

Stap 4: weg met de lijm

Klaar met kleuren? Pel dan de lijm van je vingers.

Stap 5: de topcoat

Breng een topcoat aan, wacht nog even tot die goed is opgedroogd et voilà, je nagels zijn perfect gelakt. En dat je die lijm kwistig hebt volgekliederd met nagellak hoeft niemand te weten, want na het pellen heb je dus geen nagellak op je vingers.

PS: dit trucje werkt natuurlijk ook voor glitternagellak, maar dan wil je natuurlijk nog weten hoe je dat spul dekkend op je nagels krijgt.

Dus zó krijg je die glitternagellak dekkend op je nagels

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dankzij deze lak-hack mors je geen nagellak op je vingers
Sluiten