Lesley
Lesley Liefde & Seks 31 mrt 2018

Dit is blijkbaar de grootste turn-off bij online daten

Wij kunnen meteen al een handvol afknappers bedenken: mannen met maar één foto, rare openingszinnen, groepsfoto’s en, o jawel, dickpics. Maar er zijn blijkbaar nog ergere dingen in de wereld van het online daten. Dit is jullie grootste turn-off

Grammar matters

Datingsite Zoosk hield een enquête over afknappers tijdens online daten. Die werd ingevuld door maar liefst 9000 leden. De grootste afknapper bleek … een onjuist gebruik van grammatica en spelling te zijn.

Wát je zegt maakt dus niet uit, het gaat hem eerder om hóé je het zegt. Maar liefst 72% van de geënquêteerden gaf aan grammaticale fouten een grote afknapper te vinden.

Slordigheid

48% zou zelfs besluiten om het contact te verbreken of om niet op de persoon in kwestie in te gaan. Een spelfout maken wekt volgens de ondervraagden een gevoel van desinteresse op, het idee dat je match het te druk heeft of dat het hem niet boeit.

turn-off online daten

Zo’n 93% van de deelnemers krijgt een betere indruk van hun match wanneer die in volzinnen spreekt en interpunctie gebruikt. Het onderzoek toont ook aan dat singles die een uitroepteken gebruiken in hun bio, 10% meer kans hebben op een reactie. Enthousiasme loont!

Vooral vrouwen

Datingsite Match.com voerde een gelijkaardig onderzoek uit, waaruit bleek dat vooral vrouwen slechte grammatica een afknapper vinden.  Maar liefst 96% van de vrouwelijke gebruikers vindt goede spelling belangrijk.

De volgende keer dat je een berichtje stuurt naar die knappe kerel op Tinder, lees je het maar beter even na.

turn-off online daten
Reageer op artikel:
Dit is blijkbaar de grootste turn-off bij online daten
Sluiten