Karlijn
Karlijn Entertainment 20 jun 2019

Deze zomer kijk je gratis naar films op het dak van de Moulin Rouge

De Moulin Rouge ken je naturellement als het beroemdste variététheater van Parijs, maar een ticket kost nogal wat centjes dus heb je voorlopig waarschijnlijk alleen nog maar de voorgevel gezien. Pas de problème, want als je deze zomer naar Parijs gaat kun je naar de gratis openluchtbioscoop op het dak van de Moulin Rouge!

Stel je voor: lekker in een zitzak, met een glaasje chardonnay in je hand een filmpje kijken. Baguette camembert erbij en het feest is compleet! Al is de kans eerder klein dat je een baguette binnengesmokkeld krijgt, maar soit.

Film kijken op het dak van de Moulin Rouge

Vanaf 1o juli kun je neerstrijken op het dak van de Moulin Rouge, waar ook de Bar à Bulles gevestigd is. Het is de meest romantische plek ooit om een film te kijken, met je lief of met vriendinnen. Waan jezelf even in de wereld van de legendarische ‘Lady Marmelade’-videoclip en chill op de meest extravagante plek die er in de Franse hoofdstad te vinden is.

View this post on Instagram

Moulin Rouge . . . . . . #moulinrouge #paris #france #parisjetaime #travel #photo #blackgirlstraveltoo #red #city #trip

A post shared by Tatiana (@travelanin) on

Is jouw Frans eerder van je baguette croissant? Geen paniek, er draaien – naast Franse films – ook veel internationale indiefilms. De organisatoren hebben niet voor bekende kaskrakers gekozen, maar juist voor wat kleinere producties. Voor een avondje ‘Dear John’ hoef je niet te gaan, voor Wes Andersons ‘Bottle Rocket’ wel. Maar zeg nu eens eerlijk, elke film is fantastisch als je ‘m bekijkt op het dak van de fakking Moulin Rouge.

View this post on Instagram

~ Moulin Rouge #parisienne #picoftheday #moulinrouge #french #girl #likeforlikes #barabullesparis #friends #night #parisjetaime #parismonamour #bonjourparis

A post shared by София 🌸 (@sophiegrrd_) on

De eerste film die vertoond wordt is het feministisch getinte ‘Le Bonheur’ van Agnès Varda en andere films uit de selectie zullen ook over sociale kwesties en gendergelijkheid gaan. Al dat moois is volledig gratis, al kun je het best wel op voorhand reserveren voor de wekelijkse filmavonden. Helaas is alle info op het Facebook-event in het Frans, maar tu as ça (of hoe vertaal je you got this?).

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Deze zomer kijk je gratis naar films op het dak van de Moulin Rouge
Sluiten