Jutta
Jutta Love & Life 7 nov 2019

10 toffe activiteiten voor een verlengd weekend, die helemaal niks kosten

Komende maandag herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog. Dat is ontzettend belangrijk om even bij stil te staan, maar wij horen vooral: een extra dag verlof. Met deze activiteiten haal je alles uit je verlengd weekend, en ze zijn ook (bijna) gratis.

1. Organiseer een spelletjesavond

Altijd leuk met je vrienden: een spelletjesavond. BYOD en maak er meteen een potluck van, dan draagt iedereen zijn eurootje bij en hoef jij niet alles te regelen. Je hoeft zelfs geen bordspellen te bezitten, want je kunt gratis spellen zoals charades spelen, al is deze Monopoly voor vrouwen wel echt leuk.

2. Hou een dagje moet-just-niksen

Je hebt een extra dag gekregen, dus voel je vooral niet slecht als je die gebruikt om helemaal niks te doen. Zet geen alarm en plan helemaal niks, zie gewoon wat de dag brengt en treat yo self. 

3. Ga naar een museum

Dat doe je namelijk veel te weinig en het is echt wel leuk. Laat de hele historische reutemeteut maar links liggen als je daar geen zin in hebt, er zijn genoeg toffe alternatieven, zoals het Modemuseum in Antwerpen of het interactieve Natuurhistorisch museum in Brussel. Met studentenkorting betaal je in de meeste musea maar een paar euro.

4. Hou een pyjamafeestje

Wanneer heb je dit voor het laatste gedaan, toen je vijftien was? Blaas de traditie nieuw leven in, bouw samen met je vriendinnen een dekenfort en lak elkaars nagels. Meer dan een paar van je allerliefste vriendinnen heb je niet nodig om de hele avond dubbel te liggen van het lachen.

5. Hou een filmavond in thema

Een filmavond is altijd gezellig, maar het kan nog leuker worden als je er een thema aan vast hangt. De hele avond romcoms, slechte ninetiesfilms of de stomste dingen dingen die Netflix voorradig heeft, … Wat je ook kiest: zorg dat iedereen verkleed komt en snacks meebrengt.

6. Ruim je kleerkast op

Dat klinkt als een taakje maar kan écht heel leuk zijn. Doordat je allerlei dingen tegenkomt die je al in geen eeuwen meer hebt aangehad, voelt het alsof je gaat shoppen in je eigen kast. Spullen die je echt niet meer mooi vindt kunnen weg, en je kunt ze meteen online gooien want vandaag heb je daar eindelijk tijd voor.

7. Lees je boek uit

Reserveer wat tijd in je verlengd weekend om je op te krullen met een tas thee en je favoriete boek. Je hebt die gezellig book nook niet voor niets ingericht.

8. Bekijk die ene serie die je altijd al wilde zien

Netflix-marathon! Er zijn genoeg series die je altijd al werden aangeraden en waar je maar niet aan toekomt, today is your day. 

9. Ga buitenspelen

Je kunt altijd naar een park gaan, picknicken en spelletjes spelen met je vrienden. Zelfs als het koud is, dan kun je daarna samen opwarmen met een warme choco.

10. Hou een bakfestijn

Taart of koekjes bakken is een lekker plan, het wordt nog beter als je het met een paar mensen samen doet (je zussen, je kotgenoten, je girlfriends, …). Zo wordt het meteen ook goedkoop, want als iedereen een paar ingrediënten meebrengt moet jij niet naar de supermarkt. Geen inspiratie? Wij serveren je deze chocomoussetaart met een bodem van Oreo, wafelijzer-brownies of limoncello-tiramisutaart. Bakkers klaar? Bakken maar!

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
10 toffe activiteiten voor een verlengd weekend, die helemaal niks kosten
Sluiten