Jutta
Jutta Love & Life 17 mei 2018

Google helpt iedereen die een hekel heeft aan telefoneren

Als we iets intypen in Google gaat de zoekmachine weleens de mist in bij het aanvullen, maar op één gebied begrijpt Google ons wel: we haten telefoneren. Daarom lanceert het bedrijf nu een soort Siri, maar dan eentje die helemaal zelf een afspraak bij de kapper kan maken. 

Duplex, de digitale assistent van Google

Met Siri heb je als Apple-fanaat waarschijnlijk al diepzinnige gesprekken gevoerd en Alexa, de assistent van Amazon, is ook niet mis. Hun functies zijn leuk, maar ze overtuigen ons toch nog net niet om publiekelijk tegen onze telefoon te beginnen praten.

Daar gaat Google verandering in brengen: het toonaangevende bedrijf stelde tijdens haar jaarlijkse conferentie Duplex voor, een digitale assistent die je leven een stuk gemakkelijk gaat maken. En dat werd tijd ook!

telefoneren google

CEO Sundar Pichai liet zien wat Google Duplex allemaal kan en wij zijn behoorlijk onder de indruk. Zoals je in onderstaande video kunt zien is deze digitale assistent in staat om diensten te bellen en te communiceren met echte mensen. In de video zien we bijvoorbeeld hoe Duplex een kappersafspraak maakt en reserveert in een restaurant.

Nooit meer telefoneren

Dat klinkt al behoorlijk indrukwekkend, maar het is vooral de manier waarop het gesprek verloopt dat indruk maakt. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat hier gewoon twee echte mensen met elkaar in gesprek zijn. Hoe goed de dienst in de praktijk werkt valt nog te bezien, maar het begin is hoopgevend. Met een beetje geluk hoeven we binnenkort dus niet meer zelf te telefoneren voor een kappersafspraak.

En Google, nu je toch bezig bent, kun je Duplex ook even leren om telefonische sollicitatiegesprekken te voeren? Thanks. 

Reageer op artikel:
Google helpt iedereen die een hekel heeft aan telefoneren
Sluiten