Jutta
Jutta Entertainment 2 mei 2018

Spoiler alert: met deze link kun je googelen zónder spoilers

Stel: je moet de laatste aflevering van ‘De Mol’ noodgedwongen op een later moment kijken, maar wilt toch nog even iets opzoeken over pakweg Jeffrey. Los van het feit dat onze redactrice Jill blijft volhouden dat hij de mol is, zal Google je allerlei suggesties geven terwijl je je zoektermen ingeeft. Het zou toch jammer zijn als daar spoilers tussen zitten?

Als je iets intikt op Google over bijvoorbeeld een film die je nog wilt zien, zal de zoekmachine de meest relevante en meest recente informatie voor je uitkiezen. Soms hoef je daarvoor niet eens tot bij de zoekresultaten te komen, maar krijg je al tijdens het typen suggesties van Google. Door de band genomen is dat erg handig, maar soms krijg je echt too much information. De ‘automatisch aanvullen’-functie doet namelijk niet moeilijk over spoilers.

googelen zonder spoilers

Hoe omzeil je spoilers tijdens het googelen?

Gelukkig bestaat er een trucje waarmee je spoiler-vrij kunt googelen. Als je op zoek bent naar informatie over een film of serie dan doe je er goed aan de volgende URL te gebruiken, in plaats van het gebruikelijke google.com dat je meestal gedachteloos intoetst: https://www.google.com/webhp?complete=0.

Het linkje zorgt ervoor dat Google je niet meer automatisch aanvult terwijl je aan het zoeken bent. En ja, je kunt die functie ook gewoon uitschakelen bij de instellingen van je zoekmachine, maar soms komt ze dus wel van pas. Opgelet: de link werkt niet altijd als je al bij de zoekresultaten zit, keer voor de zekerheid dus terug naar het beginscherm.

Wil je die aflevering van ‘De Mol’ al bekijken zonder dat je zus het kan terugvinden in je zoekgeschiedenis? Dan leggen we je even uit hoe je incognito kunt surfen!

Want

Reageer op artikel:
Spoiler alert: met deze link kun je googelen zónder spoilers
Sluiten