Lesley
Lesley Travel 26 apr 2019

Goedkoper reizen? Dankzij deze 5 tips lukt het eindelijk

Na elke reis blijf je achter met geweldige herinneringen en … een lege bankrekening. Elke keer weer spreek je jezelf streng toe dat je de volgende keer écht meer op je geld gaat letten, om vervolgens een dure reis naar Bali te boeken. Dankzij deze tips lukt het je eindelijk wél.

1. Frequent flyer-programma

Er zijn luchtvaartmaatschappijen die vaak vliegende klanten (frequent flyers) aan zich willen binden door frequent flyer-programma’s aan te bieden.

Een bekend frequent flyer-programma is Miles & More van Brussel Airlines. Je krijgt met een Miles & More-account punten bij elke vlucht. Die kun je dan inzetten als ruilmiddel tegen vliegtickets, upgrades en/of hotelovernachtingen. Met die punten krijg je vaak ook een hogere ‘status’. Dat betekent dat je, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, soms gratis upgrades krijgt, of voorrang krijgt bij het boarden.

2. Last-minute deals

Het is spontaan én goed voor de portemonnee: scoor een last-minute deal! Tegenwoordig zijn last-minute prijzen niet meer zoals ze geweest zijn, maar met een beetje grondig speurwerk kun je echt nog een goede deal vinden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Airbnb (@airbnb) op

3. Vergelijk accommodaties

De meeste accommodaties verlagen hun prijzen tijdens het laagseizoen door de vele concurrentie. Er zullen dus accommodaties zijn die een sterk tarief hanteren. Niet de prijs gevonden die je zocht? Kijk ook eens op Airbnb in plaats van enkel te zoeken naar hotels of appartementen. Hier liggen de prijzen soms een stuk lager.

4. Op zoek naar goedkope vliegtickets

Er zijn heel wat trucjes om zo goedkoop mogelijke vliegtickets te scoren. Het is bijvoorbeeld van groot belang op welke dag je de vliegtickets wil boeken. Zo zijn dinsdag en woensdag de beste ‘zoekdagen’ omdat vliegtuigmaatschappijen hun prijzen dan vernieuwen. Vliegen op dagen als dinsdag en woensdag is vaak goedkoper dan in het weekend.

Dit is de beste dag om de goedkoopste vliegtickets te scoren

Daarnaast speelt het een grote rol via welke browser je gaat boeken, en hoe vaak je de tickets al hebt bekeken. Hoe vaker je je vluchtprijzen opzoekt, hoe hoger de prijs kan worden. Let hier dus zeker mee op, en boek desnoods via een andere computer.

5. Volg de locals

Op de trip zelf is het verstandig om de locals te volgen. Bij toeristische plekjes zijn natuurlijk genoeg restaurantjes, winkeltjes en cafe’s, maar de prijzen liggen hier vaak veel hoger dan waar de locals eten.

En nu … op vakantieYou’re welcome.

Dankzij deze tips vertrek je stressvrij op vakantie

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Goedkoper reizen? Dankzij deze 5 tips lukt het eindelijk
Sluiten