Goede reisvoornemens voor 2019 waar jij je echt aan wíl houden

Goede reisvoornemens voor 2019 waar jij je echt aan wíl houden

De een neemt zich voor het vijfde jaar op rij voor om nu toch écht wat meer naar de fitness te gaan, de ander beweert dat hij toch echt eens wat minder gaat drinken in 2019. Niet heel geloofwaardig als je het ons vraagt, maar aan deze reisvoornemens wil je je wél houden. Let’s go!

Zet Google Flights Alert aan

Een gemakkelijk voornemen om mee te beginnen, want dit is gewoon een kwestie van een knopje aanvinken. Zet je Google Flights Alert aan, dan ontvang je automatisch een notificatie wanneer de prijzen van vliegtickets omlaag gaan. Vooral handig als je al een specifieke bestemming in het hoofd hebt, maar iets ruimer zit wat betreft data.

Maak minstens één roadtrip

Omdat het relatief goedkoop is (nu ja: kan zijn) en omdat het geweldig gezellig is. Afspeellijstje maken en gaan!

Ga op zoek naar onbekende(re) vakantiebestemmingen

Een reis naar Bali is vast prachtig, maar iedereen doet het tegenwoordig. En dat terwijl er zoveel te ontdekken plekken zijn in deze wereld, waarvan er heel veel nog vrij onbekend zijn. Wat dacht je van Sri Lanka, Kirgizië of Zimbabwe?

Deze 10 bestemmingen smeken in 2019 om je bezoek

Reis anders dan normaal

Klinkt misschien een beetje vaag, maar reis eens op een andere manier dan hoe je het normaal doet. Mensen hebben over het algemeen toch bepaalde reisgewoontes en die mogen best wel eens doorbroken worden. Zoek je normaal altijd de natuur op? Bezoek eens een stad. Ben je een echte ik-ga-op-vakantie-om-te-zonnen persoon? Doe dan tóch een keer iets anders. Je kunt ook kleine dingen anders doen, zoals bijvoorbeeld niet het vliegtuig nemen naar je bestemming, maar een bus of boot. We zeggen maar iets.

Ga op reis met een grote groep vrienden

Natuurlijk is reizen in een grote groep leuk (mits je mensen uitkiest die niet continu zeuren over het eten of zo), maar je kunt er ook nog eens een lading geld mee besparen. Zoek je een huisje of appartement voor een stuk of tien personen, dan is de kans groot dat je per persoon minder betaalt dan wanneer je met zijn vieren of vijven weggaat.

Ga op reis met jezelf

Maak in 2019 op zijn minst één solotrip, hoe klein die ook is. Ontdek hoe jij je redt in je eentje en of het wat voor jou is. Het is ook een gemakkelijke manier om nieuwe mensen te leren kennen, want je bent gegarandeerd niet de enige die alleen reist.

Plan een staycation

Je hoeft niet altijd naar verweggistan voor een fijne vakantie, want ook in ons eigen land is er genoeg te doen en te bewonderen. Ontdek je eigen stad wat verder of neem eens wat vaker de trein naar een nog onbekende(re) plek. Veel reisplezier!

7 tips om in gedachten te houden als je alleen op reis gaat