Jutta
Jutta Health 31 jan 2018

De gezondheidsvoordelen van tequila

Een maand zonder alcohol maakt van februari bepaald geen feestje. Maar het doel van Tournée Minérale is toch vooral gezonder gaan leven, niet? In dat geval moet een shotje tequila van tijd tot tijd kunnen: Mexicaans onderzoek heeft namelijk aangetoond dat tequila goed voor je is. 

Wetenschappers van het Centre for Research and Advanced Studies (CINVESTAV) dat niet toevallig in Mexico ligt, hebben ontdekt dat het drankje de opname van calcium in je lichaam kan verbeteren. Daarnaast heeft tequila nog een paar andere voordelen. Je voelt ze misschien niet wanneer je de morning after met een gemene kater in bed ligt, maar besef dat je investeert in je gezondheid als je het ene na het andere shotje achterover slaat.

tequila

Tequila helpt je afvallen

Nu ja, de natuurlijke suiker uit de agaveplant (waar tequila van gemaakt) wordt, is hiervoor verantwoordelijk. De suiker, agavina, wordt in tegenstelling tot fructose en glucose niet opgenomen door ons lichaam. Je komt er dus niet van aan en – even better – je kunt er zelfs gewicht door verliezen. Agavina vermindert namelijk ook je hongergevoel, waardoor je vanzelf minder gaat eten. Enne, dat citroentje bij je shotje is toch ook gezond?!

tequila

Het helpt tegen diabetes

Volgens onderzoek van de American Chemical Society kan tequila diabetici helpen om hun bloedsuikerspiegel in balans te houden. Omdat we agavina niet verteren, heeft de suiker dus ook geen negatief effect op de bloedsuikerspiegel.

tequila

Alcohol helpt tegen dementie

Een studie in 2009 toonde aan dat ouderen die tussen de acht en veertien drankjes per week dronken 37% minder kans hadden op dementie. Je herinnert je misschien niks meer de volgende ochtend, maar op lange termijn heeft je geheugen wel baat bij een drankje. Helaas wordt dit effect tenietgedaan door de nadelen van overmatige alcoholconsumptie – denk verhoogde bloeddruk, leverschade en erger. Drink dus altijd met mate(n) én met je verstand. Cheers!

tequila
Reageer op artikel:
De gezondheidsvoordelen van tequila
Sluiten