Karlijn
Karlijn Beauty 11 jul 2019

Zo kun je je gezicht exfoliëren zonder je huid te beschadigen

Goed reinigen en hydrateren zijn de sleutelfactoren die je huid doen stralen. Een stap die daaraan meewerkt is exfoliëren. Maar hoe pak je dat precies aan?

First things first: waarom exfolieer je?

Door te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en reinig je je poriën. Daardoor gaat je huid er gezonder uitzien en kunnen poriën minder groot lijken. Veel mensen gebruiken hiervoor een scrub, maar dat kun je beter niet doen.

Scrub zorgt ervoor dat de dode huidlaag wordt verwijderd – wat je inderdaad wilt als je exfolieert. Maar daarnaast tasten de korreltjes helaas ook gezonde huid aan, wat je natuurlijk wilt vermijden bij een goede huidverzorging. Kortom, exfoliëren doe je zonder scrub.

Maar waarmee exfolieer je je huid dan?

Het beste product dat je kunt gebruiken voor het exfoliëren, is een chemische exfoliant. Klinkt heel eng en schadelijk, maar dat is het niet. Een exfoliant lost de dode huidcellen van de bovenste huidlaag op, zonder daarbij de gezonde huid hieronder te beschadigen.

Ken je huidtype

Bij het exfoliëren is het belangrijk om je huidtype te kennen. Een exfoliant voor een droge of normale huid heeft namelijk een andere samenstelling dan een exfoliant die geschikt is voor een vette huid.

Bescherm je huid

Doordat je je huid ontdoet van een extra laagje, is ze na het exfoliëren extra gevoelig voor UV-straling. Zorg er daarom voor dat je je gezicht goed beschermt met een product dat beschermt tegen de zon. Ook op dagen dat het niet zonnig is, is het overigens belangrijk je huid te beschermen tegen UV-straling, want die komt gewoon door de wolken heen.

Bouw het gebruik van een exfoliant op

Als je net een exfoliant begint te gebruiken kan het gebeuren dat je huid hierop reageert. Daarom is het belangrijk het rustig op te bouwen. Begin met een keer per week en bouw dit zo op. En al die fijne scrubs dan? Gebruik ze lekker voor je handen of voeten, maar niet voor je gezicht.

Ook leuk:

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Zo kun je je gezicht exfoliëren zonder je huid te beschadigen
Sluiten