Lesley
Lesley Food 16 jun 2019

Snel en gemakkelijk: deze 4 gezonde gerechten zijn ideaal voor één persoon

Koken voor één persoon zou gemakkelijker moeten zijn dan koken voor een heel leger, maar gek genoeg is het dat niet. Ofwel moet je de hele week dezelfde Thaise curry eten (en raak je ‘m zo beu dat je ‘m nooit meer maakt), ofwel moet je je leftovers onverbiddelijk de vuilbak in katapulteren. Zonde, toch? Deze vier gezonde gerechten zijn ideaal voor één persoon. #yassss

Romige burrito’s met rode paprika

Dit heb je nodig

  • 1 bloemtortilla
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 kleine rode ui, versnipperd
  • 1/4 rode paprika, fijngesneden
  • een teentje knoflook, fijn geperst
  • 400 gram kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • een paar schijfjes jalapeñopeper, fijngesneden
  • 2-3 eetlepels roomkaas
  • zout
  • 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden

Zo maak je ‘m

Verwarm je oven voor op 180°C. Wikkel de tortilla in aluminiumfolie en plaats ‘m 15 minuten in de oven. Zet een bakpan op een middelhoog vuur, verwarm de olie en bak vervolgens de ui, rode paprika, look en jalapeñopeper. Bak de groentjes gedurende 2 minuten aan, terwijl je ze goed mengt.

Voeg als laatste de bonen toe en bak die nog 3 minuten mee. Voeg de roomkaas, zout en koriander toe. Doe dit bij de groentjes en bak 2 minuten mee, vergeet zeker niet te roeren. Verdeel de vulling over de tortilla, rol hem op en geniet!

Pasta met spinazie en Boursin

Dit heb je nodig

  • 200 gram (diepvries)spinazie
  • 150 gram pasta
  • 45 gram Boursin
  • peper
  • handje cashewnoten

Zo maak je ‘m

Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking. Verwarm ondertussen de spinazie in een steelpan op het vuur.

Giet de pasta af en meng de Boursin en spinazie erdoor. Voeg wat peper toe naar smaak en strooi er een handje cashewnoten overheen. Zin in wat vlees of vis? Ook spekblokjes of zalm passen hier erg goed bij.

Vis met salade en aardappels

Dit heb je nodig

  • een portie vis naar keuze
  • cajun-kruiden
  • een portie geschilde aardappels
  • 100 gram sla
  • bakje kerstomaten
  • sladressing
  • olie

Zo maak je ‘m

Kook de aardappels (google desnoods even hoe). Strooi een beetje kruiden over de vis (niet te veel, cajun heeft een sterke smaak). Verwarm de olie in een pan op hoog vuur. Als het goed heet is, leg je de vis in de pan en zet je het vuur laag. De vis bak je acht minuten.

Maak ondertussen de salade. Was de tomaatjes, snij ze doormidden, meng ze door de sla en doe er een beetje dressing over.

Rijst met kip, boontjes en pindasaus

Dit heb je nodig

  • 70 gram rijst
  • 1 kipfilet
  • 150 gram sperzieboontjes (vers of diepvries)
  • een potje pindasaus

Zo maak je ‘m

Kook de rijst volgens aanwijzingen op het pak. Als je voor diepgevroren sperzieboontjes hebt gekozen, warm je die op in de magnetron.

Als je voor verse sperzieboontjes hebt gekozen, snijd je eerst de puntjes aan beide kanten eraf en was je de boontjes vervolgens. Daarna doe je ze in een pan met een laagje koud water en zet je ze op een hoog vuur. Zodra het kookt, zet je het vuur laag. Laat acht minuten koken.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en verhit één eetlepel olie in een wokpan (of grote pan als je geen wok hebt). Zodra de olie heet is, bak je de stukjes kipfilet. Als de kipfilet bijna klaar is voeg je 1 à 2 lepels koude pindasaus toe en laat je dit even mee opwarmen.

Et voilà … Je hebt weer een weekmenu op tafel getoverd. Onze baas wees ons er fijntjes op dat een week zeven dagen telt, maar we moeten natuurlijk ook nog af en toe naar de frituur of pizzeria. 🍕

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Snel en gemakkelijk: deze 4 gezonde gerechten zijn ideaal voor één persoon
Sluiten