Lesley
Lesley Food 29 dec 2019

Enkel voor chocoladeverslaafde keukenklunzen: gemakkelijke chocoladecake mét chocoladeglazuur

Bak jij graag maar slaag je er telkens wonderwel in je hele cake, oven én keuken te mollen? Dit recept is supersimpel en lekker. En alsof een gewone chocoladecake niet genoeg was, is dit een chocoladecake met chocoladeglazuur. De cake is voor 12 tot 14 personen, maar je kunt ‘m natuurlijk ook gewoon zelf helemaal opvreten. #yassss

Ingrediënten voor 12 tot 14 personen

Voor de chocoladecake:

  • 270 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 118 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel instant espressopoeder
  • 2 koffielepels baking soda
  • 1,5 koffielepel bakpoeder
  • 1,5 koffielepel zout
  • 3 grote eieren
  • 240 ml karnemelk
  • 240 ml warm water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels vanille-extract

Voor het glazuur:

  • 225 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 500 gram poedersuiker
  • 170 gram pure chocolade, gesmolten
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 koffieelepel vanille-extract
  • 2 handjes vol sprinkles

En verder:

  • Een bakvorm van ongeveer 22 bij 33 cm
  • Bakpapier
  • Boter om de bakvorm in te vetten
gemakkelijke chocoladecake

Zo maak je deze gemakkelijke chocoladecake

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier.
  2. Meng met een mixer of keukenmachine de bloem, suiker, cacaopoeder, espressopoeder, baking soda, bakpoeder en het zout.
  3. Voeg dan de 3 eieren, karnemelk, vanille-extract, warm water en olijfolie toe. Mix goed. Nu zou je een glad, vloeibaar beslag moeten hebben.
  4. Giet het beslag in de bakvorm en maak de bovenkant glad met een spatel. Zet 25 tot 35 minuten in de oven en test met een satéprikker om te zien of de chocoladecake in het midden goed droog is. Als dat nog niet het geval is laat je ‘m nog wat langer bakken.
  5. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm, til ‘m er dan uit en laat verder afkoelen op een rekje.

Zo maak je het glazuur

  1. Klop de boter en de poedersuiker samen luchtig in een keukenmachine of met een mixer. Voeg de gesmolten chocolade, vanille-extract en de zure room toe. Klop nog een minuutje door.
  2. Verdeel het glazuur met een spatel over de chocoladecake en strooi er lekker veel sprinkles overheen.
gemakkelijke chocoladecake

Et voilà … Je buikje is weer rond en je keuken nog in goede staat (lees: je mama scheldt je de huid straks niet vol). Meer easy peasy recepten?

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Enkel voor chocoladeverslaafde keukenklunzen: gemakkelijke chocoladecake mét chocoladeglazuur
Sluiten