Lesley
Lesley Food 24 jun 2018

Vul, dip of rol: deze gemakkelijke aperitiefhapjes hebben maar 2 ingrediënten

Je hebt twee soorten mensen: zij die uren in de keuken staan voor het perfecte diner, en euh, wij. Het is niet zo dat we ons best niet doen, maar we hebben er simpelweg de tijd (oké, het geduld en de motivatie) niet voor. Voor deze zes gemakkelijke hapjes is dat gelukkig niet nodig!

Een recept, wadisda? Onze collega’s van Culy snappen maar al te goed dat het voor ons niet altijd even ingewikkeld moet zijn en deelden de zes lekkerste hapjes met ons waar je niet eens een recept voor nodig hebt. (Dan kun je dat tenminste al niet meer verpesten.)

Peppadew

Peppadew is de merknaam van de zoete ronde pepertjes die gevuld worden met roomkaas. Nog simpeler (en luier) is het om ze kant-en-klaar in de supermarkt te kopen, maar met wat losgeroerde Mon Chou-kaas maak je ze ook heel gemakkelijk zelf. De pepertjes vind je in een bokaal bij de antipasti.

gemakkelijke aperitiefhapjes

Meloen met ham

Wij denken niet dat er iemand is die deze heerlijke zomerse combinatie niet lust. Het enige wat je hoeft te doen is een rijpe meloen in blokjes snijden en samen met een plakje gedroogde ham op een houten prikkertje rijgen.

gemakkelijke aperitiefhapjes

Verse vijgen in parmaham

Iets minder bekend dan de combinatie met meloen, maar minstens even lekker. Wikkel stukjes vijg in parmaham (of vul ze met een stukje blauwe kaas) en serveer direct. Ook lekker als je er een basilicumblaadje bij gooit (en geef toe: dat ziet eruit alsof je er iets van kent).

gemakkelijke aperitiefhapjes

Ansjovis met olijf

Twee ingrediënten die niet bij iedereen in de smaak vallen, maar de liefhebbers van zout zullen deze combinatie zeker weten te waarderen. Kies voor gezouten ansjovis of de zoetzure boquerones en zet ze eventueel vast met een prikkertje.

gemakkelijke aperitiefhapjes

Groene aspergetips met ham

Hiervoor rol je groene aspergepunten (dat zijn jonge asperges met een fijnere smaak – graag gedaan) of gewoon dunne groene asperges in een plakje gedroogde ham. Rooster tien minuutjes in de oven of in een droge pan en breng op smaak met zwarte peper.

gemakkelijke aperitiefhapjes

Vijgen met geitenkaas

Jep, daar zijn de vijgen weer, maar in de zomer zijn die dan ook heerlijk. Week de vijgen eventueel eerst in wat porto.Vervolgens kun je de vijgen vullen of beleggen met de geitenkaas. Ook lekker met gedroogde abrikozen en dadels!

gemakkelijke aperitiefhapjes

Culy

Reageer op artikel:
Vul, dip of rol: deze gemakkelijke aperitiefhapjes hebben maar 2 ingrediënten
Sluiten