Plassen voor dummies: geluidloos op het toilet

Love & Life

Plassen voor dummies: geluidloos op het toilet

Soms is plassen het beste gevoel ter wereld. Ahh, dat moment waarop het na lang aanschuiven eindelijk aan jou is en je haastig de deur van het toilethokje op slot gooit. Je wurmt je in een recordtempo uit broek, rok of jumpsuit om vervolgens een geluidsdemonstratie te geven waarbij het geklater van de Niagara-watervallen in het niet valt.

Om ontspannen te plassen proberen wij meisjes openbare toiletten te mijden. Lastig als je het grootste deel van je dag op school of op het werk doorbrengt, want je wil echt niet dat je medestudenten of baas jouw klatersymfonie horen. But a girl’s gotta do what a girl’s gotta do.

via GIPHY

Als het een troost mag zijn: vrouwen van over de hele wereld kennen de struggle. In Japan bijvoorbeeld werd er ontzettend veel water verspild doordat vrouwen extra doorspoelden om hun plasgeluid te verdoezelen. Nu hangen daar in openbare toiletten vaak apparaatjes die het doorspoelgeluid nabootsen. Wij zijn al blij als caf√©’s zo attent zijn om de muziek door te trekken naar het kleinste kamertje. Kunnen we meteen ook een dansje doen op de plee.

Google it

Sinds we er in onze kindertijd door een dame die buiten stond te wachten attent op werden gemaakt dat we wel erg luid konden plassen en we daarbij wel door de grond konden zakken van schaamte, hebben we ons verdiept in de kunst van het geluidloos plassen. ‘How to pee quietly‘ googelen leverde verschillende fora op waar meisjes elkaar adviseren over hoe ze in complete stilte hun toiletbezoek afhandelen. Dat mannen ook op die pagina’s reageren met hoe ze net zo luid mogelijk plassen, moeten we erbij nemen.

Als de nood het hoogst is, is de redding nabij

Stil plassen is heel eenvoudig: zorg gewoon dat je tegen de rand van de wc-pot plast, en niet midden in het water. Zelfs voor dames bij wie de oog-hand-en-andere-lichaamsdelen-co√∂rdinatie niet optimaal is, is dit een waterdicht trucje. Een andere beproefde methode is de ‘valmat’, waarbij je een paar velletjes wc-papier in het toilet drapeert. Dit dempt het geluid aanzienlijk!

Bij mannen is dit blijkbaar ook een ding. En wederom kwam de Japanners met een originele oplossing:plassen