Renee
Renee Entertainment 17 sep 2018

6 tips om geld te verdienen met je Instagram-foto’s

Van honderd euro zakgeld tot tienduizend euro voor het delen van één specifieke foto: al je favoriete bloggers en realitysterren klussen bij op Instagram. Voor mensen die al beroemd zijn is het natuurlijk wat gemakkelijker, maar eigenlijk kan iedereen die een smartphone heeft geld verdienen met Instagram – je moet gewoon de kneepjes van het vak kennen.

View this post on Instagram

Prepping for a mini holiday party at the office but first, having a cup of @nespressousa! I love the smell of coffee filling my office! #openthisonefirst ☕️ #ad

A post shared by Aimee Song (@songofstyle) on

1. Het belangrijkste: vind jóuw niche

Als je geld wilt verdienen met je Instagram-account zijn volgers wel zo handig. En hoe krijg je die volgers? Door iets te doen wat niet iedereen doet. Word niet de zoveelste ‘fashionblogger’ maar druk je eigen stempel op je feed en kies een niche die bij je past. Bijvoorbeeld: deel alleen maar zwarte looks, val op door statement accessoires of combineer net álle soorten prints als handelsmerk.

Ook op andere gebieden is het belangrijk om iets origineels te doen. Deel je vooral reiskiekjes? Zorg er dan voor dat elke foto die je deelt dúidelijk van jou is, en niet van een andere reisblogger (en dan hebben we het niet over watermerkjes). Zoek je eigen stijl en hou daaraan vast.

Pro-tip: een merk is in veel gevallen op zoek naar een bepaalde stijl fotografie, waarin het product op een natuurlijke manier te implementeren valt. Zorg dat je past bij de merken waarmee je zou willen samenwerken.

View this post on Instagram

s a n t o r i n i ?? Head over to my friends @EstrellaDamm if you wanna see some more photos from my 2016 Greece trip! #MediterraneanVibes

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on

2. Get social, daar is Instagram voor uitgevonden

Heb je je niche gevonden? Dan is het belangrijk om je te verdiepen in het sociale aspect. Volg accounts die je inspireren en zorg voor interactie. Door reacties achter te laten bij andere accounts, zorg je ervoor dat jij ook meer opvalt.

Dit hoeven niet per se merken te zijn: volg vooral de accounts die bij jouw visie passen, en die gevolgd worden door mensen die bij jouw account passen. Instagram is een community en jij wilt eruitspringen als actief lid van deze community.

3. Wel zo professioneel: zorg voor goede foto’s

Je hoeft natuurlijk niet direct een hyperdure spiegelreflexcamera in te slaan – zolang je maar weet hoe je een goede foto maakt en nog belangrijker: hoe je de foto bewerkt. Les één: vermijd de Instagram-app voor nabewerking.

Apps als Snapseed, Afterlight en VSCO bieden veel meer mogelijkheden om je foto te bewerken. Zo kun je met Snapseed bijvoorbeeld ook een klein deel van je foto lichter maken, zonder dat de rest overbelicht raakt.

Zo creëer je de beste Instagram feed: tips van een pro

Met een app als UNUM kun je je grid vooruit plannen. Het is wel zo handig om zeker te weten dat je foto’s bij elkaar passen, want je grid is je visitekaartje en op basis daarvan zullen mensen je al dan niet volgen – of zullen merken al dan niet met jou willen samenwerken.

View this post on Instagram

M O O D before my 16 hour flight ?

A post shared by galla (@iamgalla) on

4. Gebruik de juiste (hash)tags

Met vijftig hashtags onder een foto zul je echt niet opvallen (behalve dan als voorbeeld van hoe het niet moet). Gebruik beter net iets specifiekere, maar populaire hashtags. De trends op dat vlak kun je via onder andere Iconosquare bijhouden.

Daarnaast is het slim om doelgericht te taggen. Je kunt bijvoorbeeld de merken taggen die op de foto te zien zijn, en overkoepelende accounts die bepaalde onderwerpen of stijlen samenvatten. Als je inmiddels wat volgers hebt verzameld, kun je door middel van tags geld verdienen. Als fashion-Instagrammer kun je je bijvoorbeeld registreren bij Like To Know It. Zo verdien je direct geld als een volger iets koopt wat je aanhebt.

View this post on Instagram

ZOOM IN! The most incredible #StellaJeanForBenetton sweater ?? Find it at the @Benetton stores #capsulecollection #benetton

A post shared by Amlul.com (@galagonzalez) on

5. Hoeveel volgers heb je nodig?

Als je Instagram-account goed genoeg is, zullen merken je vanzelf benaderen, maar vergeet niet dat je ook zélf een merk of agentschap kunt contacteren. Ook accounts met honderdduizend volgers doen dit. Het is niet iets waarvoor je je hoeft te schamen, maar let wél op dat je een agency niet gaat stalken. Als jij duizend volgers hebt, dan begrijp je wellicht dat een professioneel bureau liever voor de Instagrammers met minimaal tienduizend volgers gaat.

Moet je daarom honderdduizend aanhangers hebben? Nee hoor, met een geslaagd niche-account met pakweg 15.000 volgers kun je ook een aardig centje bijverdienen. Werk dus aan je bereik, maar blijf trouw aan je stijl.

Je bereik vergroten? Zo krijg je meer volgers op Instagram!

6. Verkoop je foto’s als stockfoto’s

Grote kans dat je niet per se een influencer wilt worden, maar dat het je wél leuk lijkt om je betere foto’s aan anderen aan te bieden. Er zijn diverse apps waar je jouw Instagram-foto’s kunt verkopen als stockfoto’s en bijvoorbeeld vijf euro krijgt voor iedere keer dat iemand je beeld wilt gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens naar FOAP, Twenty20 en Snapwire.

Zoveel verdient Kylie Jenner met één Instagram-post

Reageer op artikel:
6 tips om geld te verdienen met je Instagram-foto’s
Sluiten