Jutta
Jutta Love & Life 15 jun 2019

Zo bespaar je geld zonder je luxeleven in te leveren

Nieuw jurkje, een avond in de cocktails vliegen of alweer op restaurant? Doen we allemaal weleens because yolo. En zo leven we als een stelletje luxepoezen met een studenteninkomen en moeten we aan het einde van de maand droge boterhammetjes eten. Maar wat als je geld kunt besparen, zonder je plezier in te leveren? Hier zijn wat tips – geen dank. 

1. Organiseer je eigen happy hour

Niemand kan zo goed drankjes mixen die jij lekker vindt als jijzelf. Houd daarom thuis een happy hour, da’s stukken gezelliger dan overpriced cocktails in een overhyped tentje. Zin om de deur uit te gaan? Haal dan een fles rosé – of iets anders lekkers – en plof neer in het park met je squad.

2. Skip de kapper

Hoe heerlijk het ook is om jezelf even lekker te pamperen bij de kapper, het kost je telkens weer een arm en een been. Ga daarom zelf in de weer met de krultang of de föhn. Natuurlijk zit het iets minder fleeky dan bij de kapper, maar je hebt wel net tachtig euro gewonnen.

3. Train in de buitenlucht

Wedden dat jij een fitnessabonnement hebt dat je minder vaak gebruikt dan je wilt? Jep, wij ook. Maar is het echt die tientallen euro’s waard? Wij denken van niet. Sporten in de buitenlucht is net zo leuk en bovendien beter voor je gezondheid.

4. Wees de festivals te slim af

We weten het, festivals zijn duur. Heel duur. Zorg ervoor dat je een early bird-ticket koopt, zodat je niet de hoofdprijs betaalt voor een ticket. Drink van tevoren wat met je vrienden, dan koop je op het festival minder gin-tonics aan vijftien euro per stuk. En ten slotte: koop niet voor ieder festival een nieuwe outfit, probeer combinaties te maken met de kleding die je al hebt.

5. Doe alsof de solden niet bestaan

Hoe verleidelijk het ook is, we raden je aan de solden te ontwijken. Dit klinkt misschien onlogisch, want je bespaart toch net geld? Nee, want tijdens de solden kopen we vooral veel dingen die we uiteindelijk nooit dragen. Denk dus wat langer na voor je iets koopt en vermijd impulsaankopen puur voor de korting.

Meer tips? Zo bespaar je nog een paar euries in de supermarkt. 

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Zo bespaar je geld zonder je luxeleven in te leveren
Sluiten