Surinde
Surinde Entertainment 20 mrt 2019

De reden waarom er geen vervolg van ‘Friends’ meer komt

Woepwoep: dit jaar viert de serie ‘Friends’ haar 25e verjaardag. De perfecte gelegenheid voor een reünie, maar dromen zijn bedrog. De producent van de hilarische serie verplettert onze laatste hoop en legt uit waarom er geen vervolg op ‘Friends’ gaat komen. R.I.P Rachel, Ross, Chandler, Monica, Phoebe en Joey.

‘Friends’

Voor wie ‘Friends’ nog niet heeft gezien – ja, zulke mensen bestaan -: de serie telt tien seizoenen en 238 (!) afleveringen. Het lief en leed van deze vriendengroep hield ons jarenlang in de ban, maar nu is het tijd om afscheid te nemen. Een vervolg op de serie gaat er nooit komen, aldus producent Marta Kauffman.

geen vervolg van Friends

Vaarwel laatste hoop

Marta vertelt aan Cosmopolitan dat er geen vervolg komt op de serie. En dat is voornamelijk omdat zo’n vervolg ons alleen maar zou teleurstellen, zeker als je gewend bent aan de ‘oude’ serie. De tijd waarin we leven sluit niet meer aan op het ideaalbeeld van de show.

“Er zijn meerdere redenen. Een, de show gaat over een bepaalde tijd in je leven, wanneer je vrienden je familie zijn. Deze tijd is voorbij. We kunnen de zes acteurs bij elkaar zetten, maar het zou niet meer hetzelfde zijn. Twee, ik snap niet waarom een vervolg nodig zou zijn. De serie doet het heel goed, de kijkers houden ervan. Een reünie zou hen alleen maar teleurstellen.’

geen vervolg van Friends

Natuurlijk blijven wij – optimisten die we zijn – toch hopen op een ‘Friends‘-reünie, het liefst nog van een aantal seizoenen. Ergens begrijpen we wel wat Marta vertelt. Matt Leblanc aka Joey bevestigt het verhaal van de producent. “Nee, dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren. Er zijn zelfs geen plannen voor. Iedereen is er tegenwoordig wel over aan het praten.”

Maar bekijk het zo: wat zou erger zijn? Geen reünie maar wel blijven genieten van die 238 afleveringen of een reünie die ons zo teleurstelt dat heel de serie is verpest?

geen vervolg van Friends

We zullen altijd blijven houden van Ross, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe, Joey en hun heerlijke gesprekken in Central Perk.

10 dingen wij geleerd hebben van ‘Friends’

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Cosmopolitan

Reageer op artikel:
De reden waarom er geen vervolg van ‘Friends’ meer komt
Sluiten