Kun jij ook geen gifs meer gebruiken op Instagram en Snapchat? Dit is de reden.

Love & Life

Kun jij ook geen gifs meer gebruiken op Instagram en Snapchat? Dit is de reden.

Er ging een hele wereld voor ons open toen Giphy besloot te gaan samenwerken met Instagram en Snapchat. Eindelijk wat meer beweging op ons scherm. Maar sinds dit weekend hebben de twee sociale mediaplatformen de functie uitgeschakeld. Kun jij ook geen gifs meer gebruiken? Wij leggen je uit waarom. 

Racistische gif

Als je een gif wilt toevoegen aan je foto of filmpje, heb je de keuze uit talloze voorbeelden. Onlangs dook hier een extreem racistisch gifje op, waarop een stijgende teller zien was die zogezegd het aantal doden door misdaden van mensen met een donkere huidskleur aangaf.

Gebruikers deelden de aanstootgevende gif meteen en uitten via sociale media hun ongenoegen en verontwaardiging. Zodra Snapchat en Instagram de gif opmerkten, beslisten ze meteen om Giphy uit te schakelen voor alle gebruikers. Tot Giphy er zeker van is dat zoiets in de toekomst niet meer kan gebeuren, kan niemand nog gifs aan zijn foto’s, video’s of verhalen toevoegen.

instagram snapchat gifs

Reactie Giphy

Bij Giphy gaan ze nu kijken naar wat er is misgelopen. De fout zou te wijten zijn aan een bug, waardoor de gif door de mazen van het net is geglipt. Iedereen kan namelijk gifs op de website posten, maar het bedrijf hanteert naar eigen zeggen wel heel strenge richtlijnen voor dergelijke inhoud. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie weer zou terugkeren.

Bij Giphy zelf reageren ze als volgt: “A user discovered an offensive GIF sticker in our library, and we immediately removed it per our content guidelines. The GIPHY staff is also further reviewing every GIF sticker by hand and should be finished shortly. We take full responsibility for these recent events and sincerely apologize to anyone who was offended.”

Wij hopen alvast dat het probleem snel opgelost geraakt, want onze verhalen zien er ineens een pak saaier uit.