Alex
Alex Travel 12 aug 2019

Geen geld, toch op vakantie? Zo geef je zo min mogelijk euro’s uit

Een parelwit strand onder een helderblauwe lucht, klinkt goed hé! In je gedachten lig je al in je ananasbikini op een strandbedje met een cocktail in je hand, maar in werkelijkheid laat je bankrekening het nog maar net toe om een flesje water in de plaatselijke supermarkt te kopen. Sad. Ben je toch vastbesloten je dromen werkelijkheid te maken (yas girl get it!!!) dan heb je iets aan deze guide.

Natuurlijk zou je er ook voor kunnen kiezen om niet op vakantie te gaan en je centen opzij te zetten voor wanneer je ze écht nodig hebt, maar hé … we blijven millennials. Als je binnenkort een tripje op de planning hebt staan, maar nog niet precies weet hoe je het gaat bekostigen, lees dan onderstaande tips even.

1. Bereid je voor op waar je naartoe gaat

Of je nu binnen of buiten Europa reist, het is sowieso handig je in te lezen in de prijzen en gebruiken die in dat land gelden. Ten eerste hebben landen buiten de Europese Unie andere valuta. Verdiep je hier natuurlijk sowieso in. Beetje lullig als je in India met je eurootjes probeert te betalen.

Ook binnen de Europese Unie is het goed je even te verdiepen in de gebruiken in het land waar je naartoe gaat. In veel landen wordt bijvoorbeeld anders omgegaan met fooi, wat je een hoop euries kan schelen.

2. Lees je in over de valuta

Landen buiten de Europese Unie kennen een andere valuta. Hier houd je natuurlijk rekening mee, maar het is ook gunstig om van tevoren uit te zoeken waar je het beste je euro’s in kunt wisselen voor het buitenlandse geld. Dit kan een behoorlijk verschil maken.

3. Overweeg welke manier van betalen het gunstigst is

Ga je met je kaart, met een creditcard of contant betalen op de plek van bestemming? Dit kan een wereld van verschil maken als je bij terugkomst op je bankrekening kijkt. Veel banken rekenen namelijk een percentage wanneer je in het buitenland met je bankkaart betaalt. Houd hier dus rekening mee: vaak is het gunstiger om contant geld op zak te hebben.

4. Houd rekening met het type reis

Ga je op all inclusive-vakantie, ga je in een hotel zitten of zit je in een Airbnb? Het type vakantie dat je boekt, heeft ook veel invloed op de uitgaven die je gaat doen. Bij een all inclusive-resort heb je praktisch geen uitgaven aan eten en drinken en ook als je in een Airbnb zit kun je ervoor kiezen om zelf eten klaar te maken.

5. Neem je douchespullen op een handige manier mee

Het kan een fortuin kosten om reisverpakkingen van je favoriete douche-producten aan te schaffen. Kies er liever voor om kleine potjes mee te nemen waar je wat van het product in overgiet. Vermijd ook de parfumerie op het vliegveld: je betaalt er veel meer dan nodig voor je gebruikelijke shampoo.

Ook interessant: 5 manieren om nog snel wat geld te besparen voor je op vakantie vertrekt

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Geen geld, toch op vakantie? Zo geef je zo min mogelijk euro’s uit
Sluiten