Jutta
Jutta Entertainment 23 jun 2018

NSMBL FSTVL: Met deze gadgets overleef je de festivalzomer

Of je nu de mensenmassa trotseert op Rock Werchter of naar de concerten in het plaatselijke park fietst, geen zomer is compleet zonder minstens één festival. Alleen geraak je steeds je vrienden kwijt, moet je dagen leven van ongekookte noedels uit een pakje en is er nergens wifi. Deze gadgets lossen al je problemen op.

Blikken ravioli, dozen wijn en een powerbank of drie ingepakt? Doe daar nog deze vijf onmisbare festivalgadgets bovenop en je bent helemaal klaar voor Werchter, of voor een van deze internationale festivals.

1. Walkietalkie-horloges

Naar welk festival je ook gaat, je gaat sowieso uren naar je vrienden lopen zoeken. Met deze walkietalkies vind je ze wat sneller terug, ook als je gsm het weer eens laat afweten. En het handige is: je gespt ze gewoon als een horloge om je pols, zo kun je ze zelfs met je dronken kop moeilijk kwijtraken. Koop voor de zekerheid een paar sets (vijftig euro per twee) zodat de hele squad traceerbaar is en niet alleen de man of vrouw die de bonnetjes heeft.

gadgets festivals

2. Een kookpot waar je geen vuur voor nodig hebt

Dit is next-level kamperen. De Barocook ziet eruit als een Tupperware-pot, maar hij heeft een aparte buitenlaag die water bevat. Dat kook je met behulp van de meegeleverde heat packs en zo verwarm je die ravioli in no time. Binnen de twintig minuten tovert dit magische ding eten op tafel – gesteld dat je een tafel bij hebt. En het beste is dat ze niet eens zo duur zijn: vanaf 18 dollar hoef je nooit meer te koken.

gadgets festivals

3. Een opblaasbare zitzak

Chillen op een festival zonder dat je een campingstoel moet meeslepen? Lukt best met deze opblaasbare zitzak. Opblaasbaar is overigens niet helemaal correct: je vult de zak niet met lucht door erin te zitten blazen tot je duizelig wordt, nee, je moet er gewoon mee wapperen en klaar is kees. Die van SeatZac kosten een kleine dertig euro, maar bij de Action vind je waarschijnlijk wel een goedkopere variant want je vergeet dat ding toch op de camping.

4. Een draadloze mifi-router

Je mag dan wel zo slim zijn geweest om een voorraadje powerbanks mee te slepen, maar zonder wifi heb je eigenlijk toch niets aan je smartphone. Voor de filmpjes die niet tot volgende week kunnen wachten om gedeeld te worden is de mifi-router uitgevonden, een soort powerbank, maar dan voor internet. Deze TP-Link M7350 is een goed voorbeeld, maar je vindt die dingen tegenwoordig overal, ook voor minder dan tachtig euro.

gadgets festivalganger

5. Koffie voor de vermoeide festivalganger

Deze mobiele koffiemaker-en-thermos-in-één van het bekende outdoormerk Stanley kost je vijftig Britse Pond (zo’n 57 euro). Zoveel ben je ongeveer ook kwijt als je veel te dure cappuccino’s moet bestellen op het festivalterrein omdat je drie nachten amper geslapen hebt.

manners

Reageer op artikel:
NSMBL FSTVL: Met deze gadgets overleef je de festivalzomer
Sluiten