Entertainment 2 dec 2018 Tessa

Foute kerstfilms, want hoe slechter, hoe beter

Met kerst in het vooruitzicht schakelt Netflix een versnelling hoger en vuurt de streamingdienst bijna wekelijks kerstfilms op ons af. Die hebben allemaal één ding gemeen: heerlijk onrealistische plottwists, knappe prinsen en kerstkitsch. Oh ja, en ze zijn zo slecht dat ze goed worden. Heb jij buiten ook niks te zoeken als de temperaturen onder nul zakken? Nestel je dan in de zetel met deze foute kerstfilms.

‘The Princess Switch’

De nieuwste Netflix-aanwinst heet ‘The Princess Switch’ en gaat over hertogin Margaret, die een week voor kerst van leven ruilt met de ‘normale’ Stacy, die precies op haar lijkt. Margaret wordt helemaal verliefd op de collega van Stacy terwijl Stacy helemaal verliefd wordt op de prins van Margaret.

Dubbelgangers, prinsen en prinsessen en dan nog krijgt deze film amper een 6.1 op IMDb. Dat begrijp je toch niet? Oh ja, en ken je hoofdrolspeelster Vanessa Hudgens nog? Jep, de jeugdliefde van Zac Efron. Helaas is Troy Bolton deze keer niet van de partij. #wildcatsforever

‘The Holiday Calendar’

Wanneer een getalenteerde, maar onsuccesvolle fotograaf een adventskalender krijgt, blijkt die de toekomst te kunnen voorspellen. Voer voor een magisch sprookje dus. Heerlijk slecht, heerlijk goed.

‘A Christmas Prince’

Als je de hype van vorig jaar nog niet hebt gecheckt doe dat dan maar snel, want deze zeemzoete kerstfilm krijgt deze week nog een sequel. In het eerste deel gaat een verslaggeefster undercover in het koninklijk paleis, als privélerares. Ze wordt (verrassing!) verliefd op de prins, maar moet kiezen tussen haar hart en haar dekmantel. Heerlijk dramatisch.

‘The Christmas Chronicles’

In deze nieuwe film willen een broer en een zus de kerstman op beeld vastleggen wanneer die door de schoorsteen komt gekropen. Hierdoor belanden ze in een doldwaas avontuur. Het leukste aan deze film? Kurt Russel speelt de Kerstman en hij is fan-tas-tisch.

‘Bad Santa’

Zijn zoetsappige romantische komedie niet zo jouw ding (who are you?)? Dan is deze iets voor jou: een professionele dief en zijn assistent verkleden zichzelf als kerstman en elf in een warenhuis om van alles te kunnen stelen.

‘Red Christmas’

Ook horrorfilms vinden hun weg naar de feestdagen. In ‘Red Christmas’ is maar weinig kerstvreugde te zien. De film gaat over een Australische familie die geterroriseerd wordt tijdens kerst door een op z’n zachtst gezegd vervelende gast.

‘A Wish For Christmas’

Sara Thomas kijkt graag de kat uit de boom, maar als haar idee voor een initiatief voor kerst op werk gestolen wordt, besluit ze dat ze meer voor zichzelf wil opkomen. Ze belooft dit aan zichzelf, maar ook aan de kerstman.

Die laat haar wens in vervulling gaan, maar ze krijgt er maar 48 uur voor. Terwijl de klok verder tikt, probeert Sara haar nieuwe zelfverzekerdheid vast te houden. Extra leuk: Sara wordt gespeeld door Gretchen Weiners van ‘Mean Girls’.

Dus als je ons niet vindt in de wintermaanden: wij zitten in de zetel. Doei. En als we deze kerstfilms allemaal gezien hebben, zetten we de najaarstoppers nog wel eens op.

Reageer op artikel:
Foute kerstfilms, want hoe slechter, hoe beter
Sluiten