Cami
Cami Beauty 4 feb 2019

Wil je geen puistjes krijgen van je foundation? Let dan hier op

Je kent het wel. Net voor een schoolfoto, interessant huisfeestje of weekendje weg komt er een irritante puist op je kin of voorhoofd zetelen. Oké, geen ramp. Er is niets mis met een beetje acné, maar je kunt het idee om eraan te prutsen niet loslaten en soms doet zo’n bobbel ook gewoon pijn. Als je met je make-up bezig bent, lijk je soms al je poriën dicht te smeren terwijl die rode rotzakken net veel zuurstof nodig hebben. Waar moet je dan op letten als je foundation koopt? NSMBL zocht het uit.

Zoektocht naar de juiste foundation

De juiste foundation vinden, is sowieso al een lastige zoektocht. Welke tint past het beste bij jouw huid? Welk merk heeft de beste crèmes? Welke foundation is goed voor jouw huidtype? Een foundation zoeken kan een overweldigend proces zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Caitlin Stabel (@caitlinstabel) op

Geen puistjes

Allereerst is het goed om te weten dat bepaalde ingrediënten een trigger voor puistjes kunnen zijn. Kies liever voor een foundation op waterbasis, in plaats van eentje met een oliebasis. Daardoor heeft de huid meer kans om te blijven ademen, wat ervoor zorgt dat je minder snel puistjes krijgt wanneer je de foundation draagt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ANINE BING (@aninebing) op

Doei mee-eters

Kijk de verpakkingen goed na. Staat er dat het product ‘niet-comedogeen’ is? Dan is dat een goede keuze. Dat wil zeggen dat het product de poriën niet – of in ieder geval minder – verstopt. Zo voorkom je dat je huid helemaal niet meer kan ademen en dat er vervelende mee-eters ontstaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Peggy Gou (@peggygou_) op

Nog niet zo thuis in de make-upwereld? Hier moet je op letten als je foundation smeert.

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Beautify

Reageer op artikel:
Wil je geen puistjes krijgen van je foundation? Let dan hier op
Sluiten