Follow Friday #36: @sciuraglam en de stijlvolle oma’s van Milaan

Fashion

Follow Friday #36: @sciuraglam en de stijlvolle oma’s van Milaan

We scrollen allemaal graag door onze Instagram-feed. Om niet depri te worden van de zoveelste influencer die gratis in het Hilton mag logeren, focussen we ons het liefst op kwalitatieve content. Elke vrijdag schotelen we je een account voor waar je inspiratie uithaalt voor je eigen gram. Deze week: @sciuraglam laat je kennismaken met de meest stijlvolle oma’s van Milaan. 

Het mag niet als een verrassing komen dat vrouwen in Milaan een klassieke glamour kennen die we niet vaak meer zien. Ze zouden zo je oma kunnen zijn, maar zijn soms beter mee met de nieuwste trends dan je hippe zusje.

Dus waarom geven we deze dames geen platform waarmee de hele wereld hun stijlgevoel kan bewonderen? Dat moet het brein achter het Instagram-account @sciuraglam ook gedacht hebben.

@sciuraglam op Instagram

De man achter het account is Angelo, een student tandheelkunde uit het zuiden van Italië. ‘Waarom fotografeert een tandarts in spe oudere dametjes in de Milanese straten?’ denken wij dan. Misschien omdat hij hen meteen een nieuw vals gebit wil aansmeren? Maar nee, Angelo doet dit geheel onbaatzuchtig, hij vindt die goedgeklede oma’s gewoon indrukwekkend.

Aan Vogue vertelde Angelo dat hij geen echte reden had om met @sciuraglam te starten, maar dat hij “gewoon verliefd werd op die iconische vrouwen in Milaan. Terwijl wij naar de universiteit gaan, gaan zij naar de supermarkt gehuld in Gucci of Prada.”

Weetje: het eerste deel van de naam van het account, ‘scuira‘, betekent ‘rijke vrouw’ in het Milanese dialect, naar de locatie waar hij de meeste van deze stylish vrouwen spot.

Wat leren we hiervan? Als je designerstukken hebt, dan moet je die niet sparen tot het volgende feestje, maar trek je ze gewoon elke dag aan. #goals

View this post on Instagram

Anna Wintour chi?

A post shared by @ sciuraglam on

Meer heerlijke accounts? We schotelen je er elke vrijdag eentje voor.

Follow Friday #35: Mat Maitland bezorgt beroemdheden botox

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.