Follow Friday #28: Spaanse furie en flamencokoningin Rosalía

Entertainment

Follow Friday #28: Spaanse furie en flamencokoningin Rosalía

We scrollen allemaal graag door onze Instagram-feed. Om niet depri te worden van de zoveelste influencer die gratis in het Hilton mag logeren, focussen we ons het liefst op kwalitatieve content. Elke vrijdag schotelen we je een account voor waar je inspiratie uithaalt voor je eigen gram. Deze week: Spaanse furie Rosalía, die flamenco weer hip maakt.

Flamencokoningin

Herinner jij je flamenco ook vooral uit de – ietwat saaie – shows in Spaanse hotels? Als kind waren wij vooral onder de indruk van de goochelshows en spelavonden, en die castagnetten hoefden voor ons niet zo. Nu we de Spaanse Rosalía aan het werk hebben gezien, trekken we onze woorden echter in.

View this post on Instagram

🖤🖤🖤

A post shared by ROSALÍA (@rosalia.vt) on

Rosalía wordt door de Spaanse media ook wel als ‘hun Beyoncé’ getipt, alsook ‘de nieuwste patroonheilige van de hedendaagse flamenco’. Zware termen om naar een opkomend talent te gooien, maar in onze ogen helemaal niet onterecht.

View this post on Instagram

Je t'aime moi non plus

A post shared by ROSALÍA (@rosalia.vt) on

Femme fatale

De schone Spaanse mixt flamenco met invloeden uit de hiphopscene en ziet er met haar streetstyle-looks uit als een onvervalste femme fatale. Haar stijl en présence doen ons een beetje denken aan onze eigen Angèle, en we zijn benieuwd of ze evenveel rondhuppelt op het podium.

Maar zelfs Rosalía kan blijkbaar niet weerstaan aan de zwarte polkadot-tenues die flamenco-zangeressen typeren. Nu nog wat rood erbij en ze kan zo meedoen in die hotelshows van vroeger. En naar deze variant zouden wij gráág gaan kijken.

Rosalía heeft stijl

Dat de Spaanse stijl heeft, staat buiten kijf. Ter illustratie: de outfit hieronder komt uit Desigual, en wij staan meestal niet zo goed met die drukke prints. (Al hebben we deze coole koeienprint gewoon ook nog nooit bij ons in de rekken zien hangen.) Rosalía komt er moeiteloos mee weg.

Die broek. Dat shirt. Die pose. Wij zijn verliefd.

We mogen meestal dan wel geen snars snappen van haar captions, maar dat doet er verder niet zo toe. She cool, en da’s voor ons voldoende.

Meer profielen die het volgen waard zijn?

Follow Friday #27: Marnie The Dog is de schattigste hond die je vandaag gaat zien