Emma
Emma Health 2 jan 2020

5 dingen die je gaan helpen om in 2020 eindelijk fitter te worden

Heb je je voorgenomen om in 2020 eindelijk eens werk te maken van je conditie? Dat hoeft dan niet langer bij een goed voornemen te blijven, want er zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen en een aantal acties die je kunt ondernemen om de eerste stappen te zetten en te gaan voor een fittere versie van jezelf.

1. Sta goed stil bij je doelen: wat wil je écht en waarom?

Waarom wil je fitter worden? Wat is precies je doel? Door na te gaan waarom fitter worden belangrijk voor je is (bijvoorbeeld zelfvertrouwen of iets simpels als je lievelingsbroek weer passen) is de kans op slagen groter.

2. Maak je doelen concreet (en haalbaar)

Niets zo frustrerend als jezelf onmogelijke doelen stellen. Wees daarom eens lief voor jezelf en bouw bijvoorbeeld je sportschema op. Als je nog nooit de fitness van binnen hebt bekeken, dan ga je niet ineens vier keer per week sporten én dat volhouden. En weet: een keer sporten per week lijkt dan niet veel, het is wel beter dan helemaal niet sporten.

3. Denk na over je zwakke punten

Weet wanneer je in de verleiding komt om je goede voornemens en gezonde patronen te ditchen. Wanneer je je hier bewust van bent, kun je deze moeilijke momenten de baas worden. Wanneer je bijvoorbeeld na het werk of een lange dag studeren hongerig thuiskomt en weet dat je dan alles opeet wat er in huis is, is het verstandig om een gezonde snack klaar te leggen. Bedenk wat werkt voor jou.

4. Hou je aan je planning

Schrijf je ver van tevoren in voor sportlesjes en cancel deze niet. Neem desnoods een vriend of vriendin mee, die je niet in de steek wilt laten. Wedden dat je je op deze manier aan je voornemens houdt?

5. Slaap

Te weinig slapen is echt nefast voor je gezondheid, dus maak van goed slapen eens je voornemen. Mik op acht uur per nacht en ga zo vaak mogelijk rond hetzelfde uur slapen. Je zult merken dat je dan wél voldoende energie hebt om je naar de fitness te slepen.

Lees ook:

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
5 dingen die je gaan helpen om in 2020 eindelijk fitter te worden
Sluiten