Love & Life 4 okt 2018 Lesley

Met deze first world problems moesten twintigers vroeger niet dealen

Profielfotostress, matches op Tinder en of je Zalando-bestelling wel op tijd toekomt: het zijn van die first world problems waar twintigers vroeger geen last van hadden. Het leven is er immers niet alleen een pak interessanter, maar soms ook ietwat lastiger op geworden. 

Likes, likes, likes

Op Facebook is het enige wat je nog op regelmatige basis post een aangepaste profielfoto. Je doet dat steevast op dinsdagavond om 19u want volgens je jongere zus is dat hét moment om likes te vergaren. (Waar houdt de jeugd zich mee bezig?)

En dan zit je daar: belachelijk en een tikje zelfingenomen met een bang hart af te wachten of iedereen zo onder de indruk zal zijn van je uitverkoren selfie als jij. En jezelf te vervloeken als dat niet zo blijkt te zijn. Kun je ‘m nog verwijderen of valt dat op?

first world problems

I didn’t text you, wodka did

Dronken werden ze twintig jaar geleden ook al, maar toen hadden ze ‘s ochtends geen gênante Instagram Stories en ‘mis je xxx’-berichtjes naar hun ex om op terug te kijken. (Wij ook niet, hoor.) (Hahahahaha.) (Iemand, help ons.)

Of nog erger: I did text you, maar dat was niet de bedoeling

Zeer pijnlijk. Maar ook zeer begrijpelijk: je zou je voor minder vergissen tussen al die Snapchat-, Slack-, WhatsApp-, Messenger- en Instagram-gesprekken. En zo stuur je naar je mama wat je haar eigenlijk wilde kopen voor haar verjaardag, naar je baas dat je een hekel hebt aan overwerken en dat hij die overuren kan steken waar de zon niet schijnt en – misschien nog wel de ergste – naar je crush de tientallen screenshots die voor je beste vriendin bedoeld waren. Over hem.

first world problems

Je imago op sociale media

Kan die foto van dat restaurant of spam je dan iedereen onder met je zoveelste #foodporn? En is zeven hashtags te veel? Moet er een caption onder? En welke dan? Is het oké om foto’s op Facebook te posten? Is het überhaupt nog wel oké om iéts op Facebook te posten? Aaaargh!

De tv beoordeelt je

Ja Netflix, we zijn nog steeds naar ‘Friends’ aan het kijken en hebben net voor de vijfde keer deze week pizza aan huis laten leveren die we in de zetel gaan opeten. Heb je daar problemen mee?

first world problems

Geen match

Voordeel: we worden minder face-to-face afgewezen. Nadeel: die geniale bio en de perfecte profielfoto hebben je geen match opgeleverd met de knapste gast van heel Tinder. Ach ja, Tinder is toch passé, niet?

Reageer op artikel:
Met deze first world problems moesten twintigers vroeger niet dealen
Sluiten