Lesley
Lesley Entertainment 6 okt 2018

Films najaar 2018: Waarom wij uitkijken naar ‘Girl’

De herfst is officieel in het land en samen met die pumpkin spice lattes verwelkomen we ook een heleboel nieuwe kaskrakers, blockbusters en Oscar-sensatiesWij kijken alvast uit naar ‘Girl’ en wel hierom.

1. Een beetje nationale trots

Wij hebben stiekem een zwak voor films van eigen bodem. Vlaamse films hebben vaak een rauw, naturalistisch kantje en durven het echte leven tonen. En ‘Girl’ lijkt daar geen uitzondering op: regisseur Lukas Dhont brengt het leven van de vijftienjarige Lara in beeld, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld en neemt ze het op tegen haar eigen tegenstribbelende lichaam, want Lara is geboren als jongen.

2. Een staande ovatie van … 25 minuten?

Vlaamse films doen het wel vaker goed in het buitenland, en ook ‘Girl’ werd bijzonder goed ontvangen. Op het Filmfestival van Cannes viel de debuutfilm van de 26-jarige regisseur maar liefst vier keer in de prijzen én werd hij onthaald met een staande ovatie van maar liefst 25 minuten.

Ook in de rest van Europa kon de prent rekenen op o.a. de Gouden Toren, de Prijs voor Beste Film en Beste Acteerprestatie. Volgens Peter Debruge, recensent bij Variety, betekent dit de geboorte van een groot regisseur, die wellicht de Camera d’Or zal winnen én misschien wel een Oscarnominatie krijgt. Op de Oscars staat ‘ie nog niet, maar al die lovende woorden maken ons toch wel héél nieuwsgierig naar Lukas’ debuut.

3. Een debuut voor iedereen

Niet alleen Lukas Dhont maakt met deze film zijn debuut, ook hoofdrolspeler Victor Polster heeft zijn eerste hoofdrol te pakken en wordt nu al een rijzende ster genoemd. De jongen is nog maar 15 en woont nog bij zijn ouders in Schaarbeek en wij zijn héél benieuwd hoe hij het ervan heeft gebracht op het witte doek.

girl films najaar 2018

Je kunt de film vanaf 17 oktober bekijken in de bioscoop. Of je nadien gaat voor een staande ovatie, laten we van jou afhangen natuurlijk.

Nog meer filmtips?

Films najaar 2018: Waarom wij uitkijken naar ‘A Star Is Born’

Films najaar 2018: Waarom wij uitkijken naar ‘A Simple Favor’

Reageer op artikel:
Films najaar 2018: Waarom wij uitkijken naar ‘Girl’
Sluiten