Lesley
Lesley Entertainment 13 okt 2018

Films najaar 2018: Waarom wij uitkijken naar ‘Beautiful Boy’

De herfst is officieel in het land en samen met die pumpkin spice lattes verwelkomen we ook een heleboel nieuwe kaskrakers, blockbusters en Oscar-sensatiesWij kijken alvast uit naar ‘Beautiful Boy’ en wel hierom.

1. Belgische regie

Waar we vorige week nog laaiend enthousiast waren over ‘Girl’, het langspeeldebuut van de Belgische Lukas Dhondt, mogen we alweer met gepaste trots naar het werk van een landgenoot uitkijken. Niet zijn debuut deze keer, want Felix Van Groeningen ken je natuurlijk al van ‘The Broken Circle Breakdown’, maar die film heeft ons zo aangegrepen dat wij meer dan benieuwd zijn naar zijn nieuwste prent.

Films najaar 2018: Waarom wij uitkijken naar ‘Girl’

In 2014 werd Van Groeningen genomineerd op de Oscars (waar hij helaas geen beeldje kon wegkapen), en in 2016 kreeg hij ook al een prijs voor beste regie op het Sundance Film Festival voor de film ‘Belgica’. ‘Beautiful Boy’ is de eerste Engelstalige langspeelfilm van de regisseur en ook deze keer wordt het woord ‘Oscarnominatie’ al her en der gefluisterd.

2. Wij zijn suckers voor een goed drama

In ‘Beautiful Boy’ staat de relatie tussen vader David en zoon Nic centraal. Vroeger waren ze twee handen op een buik, maar Nic is in de zoektocht naar zichzelf het pad wat kwijtgeraakt en kampt met een drugsverslaving.

Beide perspectieven worden in de film getoond: papa David die onvoorwaardelijk van zijn zoon houdt en zoon Nic die vecht met zichzelf, maar vooral gefrustreerd is omdat hij niet langer de perfecte zoon is.

3. Oh hallo Elio

Zegt de naam Timothée Chalamet je iets? Dat zou zomaar eens kunnen, want de jonge acteur brak begin dit jaar door bij het brede filmpubliek door zijn aangrijpende vertolking van Elio in het liefdesdrama ‘Call Me By Your Name’ – ja, die film met die perzik, ja. ?

Ook vader David ken je wellicht: acteur Steve Carell staat vooral bekend om zijn komische rollen (denk: ‘Evan Almighty’ en ‘The 40-Year-Old-Virgin’), maar bewees in ‘Little Miss Sunshine al dat hij ook zwaardere rollen aankan.

Je kunt ‘Beautiful Boy’ vanaf 21 november in de bioscoop zien.

Nog meer filmtips?

Films najaar 2018: Waarom wij uitkijken naar ‘A Star Is Born’

Reageer op artikel:
Films najaar 2018: Waarom wij uitkijken naar ‘Beautiful Boy’
Sluiten