FFF #1: Food, Film & Feestje

Nog geen plannen dit weekend? Dan kun je kiezen voor Netflix and Chips, of je kunt erop uittrekken. In deze FFF #1 lees je waar je dit weekend geweest moet zijn om maandag te kunnen meepraten aan de koffiemachine!

Food: Dough It

Dough It is de eerste cookie dough bar in België en je vindt hem in Gent. Vind jij het deeg stiekem ook altijd lekkerder dan de koekjes zelf en negeer je je mama steevast als ze zegt dat je daar buikpijn van krijgt? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan deze pop-up store.

In Amerika zijn de bars momenteel een ware hype en die is nu dus ook overgewaaid naar België. Je kunt het deeg meteen opeten of meenemen naar huis om er koekjes mee te bakken (als je er met je handen vanaf kunt blijven onderweg natuurlijk).

weekendtips
Bron: Facebook Pop Up DOUGH It

Dough It serveert drie soorten koekjesdeeg: american cookie, brownie en een wisselende variant. Je kunt ook telkens een topping – zoals oreo of popcorn – naar keuze toevoegen. Samen met Madam Bakster gaan ze ook op zoek naar een glutenvrije en veganistische versie.

Dit is de hemel en ze serveren er duidelijk niet alleen rijstpap! De winkel blijft vier weken open, dus snel zijn is de boodschap.

Dough It
Sint Jacobsnieuwstraat 45, Gent

Film: ‘The Shape of Water’

Oké, geen échte nieuwkomer, maar de kans is reëel dat je hem nog niet gezien hebt. ‘The Shape of Water’ won vorig weekend niet voor niets de Oscar voor beste film. Het is een romantische fantasyfilm van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro. Check dit buitenaards sprookje in een bioscoop in je buurt!

Feestje: Out The Frame

Hiphop-fans moeten zaterdag 10 maart in de Vooruit in Gent zijn. ‘Out The Frame’ is een nagelnieuw hiphopfestival-van-één-dag, georganiseerd door All Eyes On Hip Hop en Vooruit.

weekendtips
Bron: Vooruit

De volledige line-up en de rest van het programma vind je op de website, maar het is alvast de uitgelezen kans om de nieuwe plaat van het Brussels hiphop-collectief Stikstof te ontdekken. Voer voor fans van Roméo Elvis, Caballero & JeanJass en Tyler, the Creator.

Out The Frame
Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent

Reageer op artikel:
FFF #1: Food, Film & Feestje
Sluiten